Sportlovet: från dataspel till natur

Vad som ser ut att bli ett snöfritt sportlov närmar sig, men trots det finns det flera aktiviteter för skollediga barn och ungdomar.

På sportlovet ska natursnokarna ut och "snoka" i naturen vid Försjön. Bild från tidigare arrangemang med natursnokarna.

På sportlovet ska natursnokarna ut och "snoka" i naturen vid Försjön. Bild från tidigare arrangemang med natursnokarna.

Foto: Privat

Vimmerby kommun2020-02-14 21:00

Totalt finns det 21 olika aktivitetstillfällen. I Tuna arrangeras det käpphästtävling. I Södra Vi och Vimmerby kommer Friskis & Svettis hålla träningspass för ungdomar som går i skolan.

– Det är inga speciella pass för ungdomar på det sättet utan de är välkomna på de pass vi har, säger Sandra Storback, Friskis & Svettis Vimmerby.

– Det kommer en del som testar på. Ibland har vi skolungdomar som redan tränar och då kanske de får med en eller ett par kompisar, så det är jättekul, fortsätter hon.

De allra flesta aktiviteterna genomförs i Vimmerby. Skollediga barn och ungdomar kan välja mellan bland annat ponnyridning, dans, skytte, fotboll och lucköppnartävling.

På Fabriken anordnas ett LAN-party, något som man har arrangerat under flera år. Ungdomar från högstadiet och upp till gymnasiet samlas för att spela dator från torsdag till lördag. Nytt för i år är att föräldrar måste intyga att ungdomarna får spela spel. 

– Eftersom vi är inom en kommunal verksamhet så kan det vara bra att kolla med föräldrar hemma, säger Daniel Johansson på Fabriken.

Naturskyddsföreningen i Vimmerby tar med barn i åldrarna 4-10 år ut i naturen på onsdagen under namnet Natursnokarna.

– På sportlovet ska vi vara vid Försjön. Där ska vi titta på Amaliagrottorna. Vi ska håva om det inte är is på sjön och se om vi kan hitta några vattenlevande djur. Vi kommer titta på träd och kanske leka någon leka, berättar Caroline Axelsson från Naturskyddsföreningen i Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!