Så mycket ökade villapriserna i kommunen

Prisutvecklingen av villor i Vimmerby under 2019 ligger på en jämn nivå mot landet i övrigt. Det visar siffror som Svensk Mäklarstatistik har tagit fram.

Priserna på villor i Vimmerby ökade med 4,5 procent under 2019.

Priserna på villor i Vimmerby ökade med 4,5 procent under 2019.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Vimmerby kommun2020-01-20 10:00

Prisutvecklingen i Vimmerby under tolv månader är 4,5 procent, där priset per kvadratmeter ligger på 12 063 kronor. 114 villor såldes under året och medelpriset hamnade på ungefär en och en halv miljon kronor. 

I Kalmar län ökade prisutvecklingen med 8,6 procent. På riksnivå ligger siffran på 4,7 procent.

I grannkommunerna Västervik och Hultsfred märktes en större prisutveckling. Hultsfred landade på 9,9 procent och Västervik på 8,2 procent.

– Det är svårt att få en statistiskt säkerställd bild av priserna, det kan vara väldigt stor spridning. Är det bara 100 hus som säljs och tio säljs jättebilligt så påverkar det prisutgången. Prisuppgången känns lika stabil i Vimmerby som i Hultsfred, säger Magnus Boberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Vimmerby. 

Susanne Gustafsson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringars fastighetsförmedling känner igen samma bild.

– Jag tror egentligen inte att det är så stor skillnad utan jag tror det är lite mer tillfälligheter.

Prisutvecklingen på villor i Vimmerby ser fortsatt positiv ut enligt de båda mäklarna.

– Vi ser ju att det låga utbudet vi har gör att det är stor efterfrågan, så vi ser ingen avmattning på prisutvecklingen utan tvärtom är efterfrågan är väldigt stor, säger Magnus Boberg.

– I Vimmerby så är det fortfarande större efterfrågan än vad det finns tillgång, så vi räknar med att det kommer fortsätta ligga på en hög nivå, men ändå en stabil nivå, säger Susanne Gustafsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!