PÄ höstlovet kan man lÀsa och skapa

Böcker och höglÀsning men Àven pyssel och lite spök i Halloweentider finns bland aktiviteterna som unga bjuds in till under lovet.

Lotten Nyström, Ann-Katarine Hammar och Peter Bladlund pÄ Vimmerby bibliotek vÀlkomnar till flera aktiviteter under höstlovet.

Lotten Nyström, Ann-Katarine Hammar och Peter Bladlund pÄ Vimmerby bibliotek vÀlkomnar till flera aktiviteter under höstlovet.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby kommun2019-10-26 12:00

– Vi har mysrys med en sagostund och pyssel, sĂ€ger Peter Bladlund, it- och studiebibliotekarie om de trĂ€ffar under veckan som Ă€ger rum bĂ„de i Vimmerby och pĂ„ filialierna i Storebro och i Södra Vi.

Malin Eriksson, hÀstboksförfattare berÀttar om sina böcker.

– Barnen kommer fĂ„ skapa sin egen hĂ€stvĂ€rld, beskriver Ann-Katarine Hammar, biblioteksassistent.

Lotten Nyström, biblioteksassistent, berÀttar att Ärets tema, funktionsvariationer, lyfts upp med Storebrotjejen Nathea Anemyr som berÀttar om sin bok "Sockerdrottning i landet Annorlunda". Nathea Anemyr har bland annat drivit en rocka-sockorna kampanj.

– Det blir höglĂ€sning av boken, sĂ€ger Lotten Nyström.

I GÀstgivarhagen arrangerar Carita Thörn ett spöksmyg till förmÄn för "Min stora dag".

– Förra Ă„ret blev succĂ© dĂ„ det kom 450 barn. Vi gör om det i Ă„r men lite annorlunda, sĂ€ger hon.

PĂ„ Astrid Lindgrens NĂ€s arrangeras aktiviteter som bland annat utgĂ„r frĂ„n utstĂ€llningen. "En lycklig ö" – MaritTörnkvist 30 Ă„r av ord och bild".

– Vi har satsat lite mer i Ă„r och har flera aktiviteter varje dag och för olika Ă„ldrar, sĂ€ger pedagog Anneli Karlsson som tipsar om en workshop.

Astrid Lindgrens NÀs fÄr Àven besök av Albin Alvtegen som ska berÀtta om sina böcker i Hinsides-trilologin dÀr han ska tala om genren fantasy. Han leder Àven en workshop dÀr han berÀttar hur han skapar sina fantasyvÀsen, för att barnen dÀrefter sjÀlva ska fÄ skapa fritt.

Under lovet arrangeras Àven en teater.

Karta: Vimmerby
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!