Över en halv miljon besökare i år

"Fanstastiskt. Jätteroligt. Vi har nått en drömgräns". Jocke Johansson, vd på ALV är jublande glad över de 500 517 gästerna i parken.

Trots väderleken var det uppemot 4000 personer som kom till ALV på söndagen för att gå på marknad.

Trots väderleken var det uppemot 4000 personer som kom till ALV på söndagen för att gå på marknad.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby kommun2019-10-27 14:21

Det känns förstås ännu bättre att komma över drömgränsen i år, när man var så snubblande nära förra året. Då var det

492 000 besökare i ALV.

Rekordet har legat i luften ett tag, det har varit nära och frågan var egentligen bara när man skulle kliva över halvmiljonen. Det gjorde man ungefär mitt på lördagen, när den stora höstmarknaden drog igång på allvar.

Efter en smygstart förra helgen, startade den traditionella höstmarknaden på ALV på allvar nu i helgen. I lördags var det drygt 3 000 personer som besökte parken, och på söndagen närmare 4 000. Redan på förmiddagen kunde Jocke Johansson att det mer folk i parken än på lördagen.

Och då är ändå hela höstlovsveckan kvar.

–  Så jag räknar med att vi kommer upp i 530 000 besökare den här säsongen, säger Jocke Johansson, det känns väldigt roligt.

Och det trots att vädret inte var optimalt för marknadsbesök. Det kom några rejäla regnskurar, som fick besökarna att ta skydd i något av de många försäljningstälten. Andra passade på värma sig hos Gunne och Kalle Brandstedt som höll till inne på Saltkråkan med sin glasugn. De båda kommer från Glasriket och fanns på plats för att visa hur det går till att blåsa glas.

Hantverk och matvaror spelar en framträdande roll på den här marknaden. Men här fanns också en hel del annat att titta på. Ostar i mängder, mycket ull och textil, smycken och keramik, väl blandat med smide och lokal honung. Totalt är det ett 100-tal försäljare som dukar upp sina varor på marknaden.

Keramikern Helena Kierman från Borernsberg satt och knådade lera mellan kunderna på marknaden.
Keramikern Helena Kierman från Borernsberg satt och knådade lera mellan kunderna på marknaden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!