Klädbutik utökar med secondhand

"Vi kommer att sälja kläder åt våra kunder", säger Kim Wickström inför öppnandet av den nya secondhandbutiken Boston used by.

Jimmi och Kim Wickström, ägare av klädbutiken Boston, hade en ledig butiksyta och funderade på vad den skulle användas till. Nästa vecka öppnar de en secondhand butik med damkläder.

Jimmi och Kim Wickström, ägare av klädbutiken Boston, hade en ledig butiksyta och funderade på vad den skulle användas till. Nästa vecka öppnar de en secondhand butik med damkläder.

Foto: Marita Andersson

Vimmerby kommun2020-03-05 05:00

Klädbutiken Boston i Vimmerby  kommer att öppna en secondhandbutik med damkläder. Det finns en lokal i butiken som man funderat på vad man ska använda till, och detta blev lösningen. 

– Vi kommer att sälja kläder åt våra kunder och i slutändan spar vi på miljön, säger Kim Wickström som äger klädbutiken Boston tillsammans med Jimmi Wickström. Samhället är så att vi köper hellre nytt, och det är lite synd. Vi går lite mera åt miljöhållet nu genom att kunderna får komma med kläder till oss, och vi säljer kläderna åt dem. 

Butiken ska heta Boston used by och öppnar i slutet av nästa vecka. Efter tre månader kommer man att lämna tillbaka kläderna till kunden ifall det inte har blivit sålt. Om kunden inte vill ha tillbaka kläderna, så kommer Boston att skänka dem till välgörenhet. 

– Det ska vara damkläder framför allt, och vi har visionen att det kanske blir sportkläder så småningom. En herrbutik har vi redan. Det står på våra skyltar att vi har damkläder, men just nu är konkurrensen stor, det är tufft att sälja damkläder, säger Kim Wickström. Vi har gått ut på Facebook och Instagram och fått jättebra respons, så det verkar inte vara några problem att få in kläder att sälja.  

Kim Wickström  tycker att det ska kännas som att det är lite stil och mode i kläderna som säljs, och menar att det är ett bra koncept på damsidan. 

– Jag tror att det här kan bli en win-winsituation, säger Kim Wickström. Det är trendigt dessutom eftersom det är bra för miljön.    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!