Kändistätt när Vimmerby Berättar avslutades

Efter tre fullspäckade dagar av Vimmerby Berättar avslutades den första upplagan av festivalen med bland andra Mark Levengood och Therese Alshammar på plats.

Mark Levengood bjöd på många intressanta berättelser och anekdoter från sitt liv under sista dagen av Vimmerby Berättar.

Mark Levengood bjöd på många intressanta berättelser och anekdoter från sitt liv under sista dagen av Vimmerby Berättar.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2019-10-20 16:00

Sista dagen av Vimmerby Berättar bjöd på ett brett program. Mark Levengood roade publiken på Stadshotellet i Vimmerby med berättelser från livet. Allt ifrån uppväxten i Finland, till sitt första möte med Astrid Lindgren som inte började bra, men utvecklades till en personlig relation med åren.

Hur ser du på berättande?

–  Det bygger broar mellan människor. Vi vill som människor få höra historier och erfarenheter från andra människor liv. Vi vill höra om när det gått bra, men framförallt när det gått dåligt, säger Mark Levengood.

Föredrar du muntlig eller skriven berättelse?

– De tävlar inte med varandra. När man är från Finland som mig pågår berättandet dygnet runt eftersom vi är ett berättande folk. Men ibland är det skönt att sjunka ned i en bok, sa Mark Levengood.

På bokhandeln signerade bland annat Therese Alshammar och Martin Widmark böcker.

– Det har varit jättekul att träffa så mycket folk, sa Therese Alshammar som nyligen debuterat med sin bok Aysa i simhallen.

– Jag började skriva på den innan jag avslutade simkarriären. Jag tyckte att det saknades en bok om i ämnet, sa Therese Alshammar som lagt märke till att något saknas i Vimmerby.

– Som barnens stad tycker jag det är märkligt att det inte finns någon simhall i stan, sa hon.

Den första upplagan av Vimmerby Berättar är nu över.

– Spontant är vi nöjda och nu återstår att se om det blir en fortsättning nästa år och i vilken omfattning, sa projektledaren Erica Månsson.

Sigrid Wenehult var en av många som fick sin bok signerad av Therese Alshammar.
Sigrid Wenehult var en av många som fick sin bok signerad av Therese Alshammar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!