Jacob Källs kandidatur inte given

Det är inte bara Centerpartiet som funderar över sin position i kommunpolitiken. Det gör också den nominerade KSO-kandidaten Jacob Käll (C).

Jag Käll är valberedningens förslag till ny ordförande i kommunstyrelsen. Men också han överväger om han bör och vill ta uppdraget om så blir fallet

Jag Käll är valberedningens förslag till ny ordförande i kommunstyrelsen. Men också han överväger om han bör och vill ta uppdraget om så blir fallet

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby kommun2019-12-06 08:00

– Partiet ska fundera över sin roll, och det gör jag också, säger Jacob Käll.

Han är sparsam med kommentarer om onsdagskvällens nomineringsstämma som kom fram till att beslutet om vem centerpartiet ska nominera som ny ordförande i kommunstyrelsen, skjuts fram en dryg vecka.

– Det är en diskussion som måste tas i partiet, så jag har inte så mycket att säga om det. Partiet behöver fundera över sin roll och vilken inriktning man ska ha, säger han.

Att Ingela Nilsson Nachtweij också föreslagits som kandidat i nomineringen under mötet i Frödinge på onsdagskvällen, något hon själv bekräftar, är ingenting han vill ge någon synpunkt på.

– Sorry, men jag vill inte kommentera det alls.

Samtidigt säger han att även han själv funderar över sin framtida roll i kommunpolitiken och i partiet.

– Jag funderar över vilken roll jag bör ha och vilken roll jag vill ha. Det är inte riktigt givet, säger Jacob Käll.

Jacob Käll föreslogs för två veckor sen av centerns valberedning som partiets kandidat till posten som kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Nu hänger hans fortsatta kandidatur mycket på vad partiet vill med sin roll i kommunpolitiken.

– Vad jag kommer fram till för beslut beror mycket på den position partiet intar. Personligen anser jag att man måste ha en bred lösning för hela politiken, kommunen men också för Centerpartiet, säger han Jacob Käll.

Karta: Stadshuset i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!