Goda möjligheter till fest för hemvändare

Juldagen brukar ses som den stora festkvällen för den som vill gå ut. Både Prime och Pumpen har arrangemang med musik och dans.

På pumpen i Södra Vi blir det dans till Wahlströms och de lokala förmågorna Per-Melkerz framträder i puben.

På pumpen i Södra Vi blir det dans till Wahlströms och de lokala förmågorna Per-Melkerz framträder i puben.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby kommun2019-12-25 08:00

Juldagen brukar vara en dag då många återses igen på hemmaplan, en hemvändardag. Traditionen har funnits i många år och i Vimmerby är det flera verksamheter som uppmärksammar detta. Prime i Vimmerby kommer på juldagen, som är deras största event på året, att köra en stor hemvändarfest i Mässhallen.

– I år kommer vi ha två live-akter och den ena är från Norge. Det är första gången vi bokar en icke svensk artist och det är Freddy Kalas. Sen har vi Basic Element, säger Karin Sandberg, nattklubbsansvarig på Prime.

Vad har ni för förväntningar?

– Vi har en bra känsla för i år, vi har satsat ganska stort på artisterna i år och hoppas det tas väl emot och har redan märkt att många frågat om biljetter, säger Sandberg.

På Pumpen i Södra Vi har festkvällarna på juldagen varit en tradition i över 30 år. I år är det Wahlströms och Per-Melkerz som framträder.

– Juldagen lockar alltid mycket folk. Många vill gå ut och träffa bekanta. Wahlströms lockar en bred publik och vi räknar med upp emot 500 personer kommer bra för att dansa till dem. Sedan är det kul att ha de lokala förmågorna Per-Melkerz som komplement. De kommer se till att det blir livat i puben, säger Mats Nilsson, styrelsemedlem i Gullringen Nöje AB.

Han berättar också att man räknar med mycket besökare från kringliggande kommuner.

– Ifjol hade vi runt 200 personer som kom med buss från Västervik, Linköping, Eksjö och Hultsfred. Det lär bli något liknande i år.   

Prime arrangerar traditionell Juldagsfest med Freddy Kalas och Basic Element på scen.
Prime arrangerar traditionell Juldagsfest med Freddy Kalas och Basic Element på scen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!