Första presentkorten till 70-plussare utdelade

Första gåvorna från Kampradsstiftelsen har gått ut till 70-plussare i Vimmerby kommun.

Hampus Thorstensson, Anna Pettersson och Aina Wiger ingår i styrgruppen. Projektet Kraftsamling Vimmerby drivs av #vimmerbytillsammans  och finansieras av Familjen Kamprads stiftelse.

Hampus Thorstensson, Anna Pettersson och Aina Wiger ingår i styrgruppen. Projektet Kraftsamling Vimmerby drivs av #vimmerbytillsammans och finansieras av Familjen Kamprads stiftelse.

Foto: Privat

Vimmerby kommun2020-04-18 13:00

Drygt 3 000 kommuninvånare över 70 år ska få extra guldkant i dystra coronatider - presentkort. Detta är en del i projektet Vimmerby Kraftsamling, som fått en miljon kronor i stöd av Familjen Kamprads stiftelse. Projektet drivs av #vimmerbytillsammans.

Nu har de första 600 breven med personlig värdecheck, giltig under april, skickats ut. Värdechecken byts mot presentkort som gäller året ut.

– Syftet med projektet är flerdelat. Vi vill snabbt dra vårt strå till stacken och fylla på likviditet hos våra butiker och restauranger. Därefter har man resten av året på sig att utnyttja presentkortet utan stress eller risk för att exponeras för viruset, säger Anna Pettersson i styrgruppen i ett pressmeddelande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!