Årets sista dans inför fullsatt hall

Inför en fullsatt idrottshall visade 150-talet barn och ungdomar från Vimmerby Dansstudio upp sina nummer i söndags under julavslutningen.

Barndans för födda 2012 och 2013 hade prinsesstema på sitt nummer.

Barndans för födda 2012 och 2013 hade prinsesstema på sitt nummer.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2019-12-02 21:00

Dansen har en lång och stark tradition i Vimmerby som sträcker sig över 40 år tillbaka i tiden. Sedan fyra år tillbaka sker verksamheten under namnet Vimmerby Dansstudio och sköts av elever från Vimmerbygymnasiums dansprofil.

– Eleverna i årskurs ett, två och tre fungerar som ledare för de 20-talet olika grupperna. I årskurs tre tar eleverna dessutom ansvaret för mycket runt omkring och skaffar sig erfarenhet av att driva en förening, säger Kajsa Lundahl som är danspedagog på Vimmerby Gymnasium.

Totalt finns ett 150-tal barn och ungdomar som deltar i verksamheten och fick chansen att visa upp sina färdigheter under söndagens avslutning i idrottshallen.

– Det är ett stort och omfattande arrangemang, men det flöt på väldigt bra. Alla danser var väl koreograferade och ungdomarna satte sina steg och rörelser väldigt bra, säger Kajsa Lundahl.

Hur ser ni på utmaningen att locka fler killar till verksamheten?

– Det finns några killar som är med framförallt i de yngre grupperna, men det är jättesvårt särskilt med tanke på att vi inte har några manliga förebilder på ledarfronten, säger Kajsa Lundahl.

En av eleverna i årskurs tre som jobbar med Vimmerby Dansstudio är Isabelle Behr. Hon flyttade till Vimmerby från Gotland för att gå dansprofil.

– Det är väldigt kul att jobba med sin grupp. Vi lägger ner mycket tid på planering och det är bra erfarenhet att ha med sig i framtiden. Barnen tycker det är roligt och det är det viktigaste, säger Isabelle Behr.

Barndans 2013 hade tema pyjamasparty.
Barndans 2013 hade tema pyjamasparty.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!