Bantarhelg på herrgården

Fredensborgs Herrgård är en skön oas för många, inte minst för golfintresserade som kan bo och njuta av lekamlig spis nästan mitt på golfbanan.

Annika Dahlqvist läkare till yrket var en av gästerna på Fredensborg.

Annika Dahlqvist läkare till yrket var en av gästerna på Fredensborg.

Foto: Fotograf saknas!

Vimmelsidor2009-09-28 12:06


Många barnfamiljer har under sommaren sökt sig till Fredensborg för boende och besök i Astrid Lindgrens värld.
Men det bjuds mer ändå i denna anrika herrgård och då som exempel olika temadagar eller temahelger.
Helgen 18-20 september var det Hälsodagar på Fredensborgs Herrgård med celebert besök.
Läkaren Annika Dahlqvist fanns på plats liksom Sten Sture Skaldeman som är något av rekordbantare.
Dessa två höll föreläsningar inför en stor publik som förutom att lyssna till tänkvärda ord även fick smaka på mat i olika former som kanske går mot strömmen när det gäller att äta "bantarmat".

Annika Dahlqvist
Annika Dahlqvist är läkaren som går mot strömmen och då naturlig kost (LCHF) som innehåller lite kolhydrater och mycket naturligt fett.
LCHF (Low Carb High Fat) är en relativt ny svensk form av kolhydratfattig och ketogen diet med lågt intag av kolhydrater (Low Carb) och högt intag av fett (High Fat). Den används som metod för kontroll av blodsocker och viktminskning. Metoden har visat sig ha goda resultat speciellt för typ-2-diabetiker där också viktminskning observerats efter ett ökat fettintag, allt enligt Dahlqvist.
Näste talare var Sten Sture Skaldeman som vägt 149 kilo men nu är nere i 85 kilo.
- Jag upptäckte att vi har en naturlig viktreglering och började använda denna nedärvda mekanism.
Det var ett digert program som erbjöds denna helg på Fredensborg, för de som valt att övervara hela helgen inleddes det hela på fredagskvällen med middag varpå Sten Sture Skaldeman berättade om sin viktminskningsresa...
Lördagen inleddes med frukost enligt LCHF-metoden och därpå berättade Sten Sture Skaldeman om hälsosam kost.
Eftermiddagen ägnades åt Annika Dahlqvist som berättade om naturlig kost som bästa medicin.
Höjdpunkten beträffande mat inföll på lördagskvällen med en trerätters middag, som följde resonemanget.
Gubbröra med västerbottenflarn och kapriscreme som förrätt.
Varmrätten var smörbrynt fläskfilé med murkelsås och buljongkokta morötter.
Som final, mörk chokladmousse med färska jordgubbar.
Sammanfattningsvis kan noteras att det blev en intressant helg om ett intressant ämne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om