Det var på kvällen den 3 december som en rullskidåkare blev påkörd på länsväg 134 mellan Rydsnäs och Forsnäs. Mannen dog av sina skador. Ett par timmar efter dödsolyckan kom en ensam förare tillbaka till olycksplatsen som han forcerade och efter ett kortare efterföljande av polis greps han. Bilföraren, en Ydrebo, dömdes i början av februari i Linköpings tingsrätt till två år och åtta månaders fängelse för bland annat grovt vållande till annans död, grov olovlig körning och smitning från olycksplats samt rattfylleri.

Genom mannens advokat, Johan Ritzer, överklagades domen till Göta hovrätt den 22 februari och de vill "att domen ändras och att strafftiden sätts ned".

Nu har även vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors överklagat domen. Hon yrkade i Linköpings tingsrätt på att Ydrebon skulle dömas till tre års fängelse.

– Jag yrkar på att hovrätten dömer Ydrebon till ett längre fängelsestraff. Det sammanlagda straffvärdet för de gärningar som Ydrebon dömts för är högre än vad tingsrätten kommit fram till, skriver Ulrika Grenerfors i överklagandet som även menar att tingsrätten i övrigt gjort en korrekt bevisvärdering och att gärningarna har rätt rubricering.

Förhandlingar i Göra hovrätt hålls under en dag, den 1 april.