Viktiga frågor väntar för PRO Kisa

PRO Kisa har haft årsmöte i församlingsgården i Kisa. 110 medlemmar fanns på plats. Föreningen kan se tillbaka på ett år med mycket aktivitet som studiecirklar, torpvandringar och resor för att nämna en del.

PRO Kisas egen kör Villtoner

PRO Kisas egen kör Villtoner

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-02-15 20:23

Årsmötet inleddes med parentation över elva medlemmar som avlidit under året. Ordförande Anders Lindh tände elva ljus. Därefter läste Berit Svensson en dikt och föreningens kör Villtoner sjöng.

Innan årsmötesförhandlingarna började informerade Sonja Örntorp som är föreningens representant i Kommunala pensionärs och handikapprådet:

– Det togs upp frågor om bland annat väntsalen vid resecentrum, Kindagårds Café, vårdcentralen och om fotvården på kommunens äldreboenden. Leif Ihreskog från Kinda-Ydre Sparbank fanns på plats för att prata om de bedragare som härjar per telefon och försöker länsa äldres bankkonton. (Något vi skrev om i veckan.) Därefter följde en kort information om studiecirklar och kommande resor.

Till ordförande för årsmötet valdes PRO-distriktets ordförande Curt Karlsson med sekretare Kerstin Björk vid sin sida och först ut var att gå igenom förra årets verksamhetsberättelse som visade att PRO-föreningen i Kisa vid årsskiftet hade 409 medlemmar. Under året har nio torpvandringar, med Allan Svensson som vägvisare, genomförts. Hantverksgrupperna har haft en vår- och en höstbasar. Föreningens kör Villtoner har underhållit på flera månadsmöten och på Bergdala äldreboende, och dansgruppen på Lätta fötter har uppträtt på Levande torg i Kisa.

Ekonomin i föreningen är stabil och efter att revisorerna sagt sitt gav årsmötet ansvarsfrihet till styrelsen.

Kerstin Björk Roland Yngve omvaldes som sekretare respektive kassör. Det blev även omval på ledamöterna Ing-Britt Andersson, Sonja Örntorp och Ingrid Larsson. Övriga i styrelsen är ordförande Anders Lindh och ledamöterna Madeleine Andersson och Åke Kammar samt Bibbi Fardelius.

Curt Karlsson avslutade årsmötet med att informera om en del från distriktet:

– Från och med 2020 satsar regeringen över två miljarder kronor på de fattigaste pensionärerna. Det blir höjd pension och högre bostadstillägg. I dag har vi runt 200 000 personer som är berättigade till bostadstillägg, men inte söker. Min uppmaning är, sök bostadstillägg.

För PRO Kisa och Anders Lindh är bland annat frågor kring vårdcentralen och sjukresorna viktiga:

– Vårdcentralens placering i Kisa är en kärnfråga. Vi vill ha en förändring när det gäller sjukresor.

Curt Karlsson och Kerstin Björk höll i årsmötet
Curt Karlsson och Kerstin Björk höll i årsmötet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om