Vena skola laddar för Vi i femman

På torsdag kväll är det dags. Ögonblicket eleverna har längtat efter i flera veckor. Ja, ända sedan P4 Kalmar kom in i klassrummet och berättade.

Laddade till max. Femman på Vena skola har förberett sig ordetnligt inför matchen mot Färjestaden i Vi i femman på torsdag kväll.

Laddade till max. Femman på Vena skola har förberett sig ordetnligt inför matchen mot Färjestaden i Vi i femman på torsdag kväll.

Foto: OLOF CARLSON

Vena2020-01-22 20:00

Klass fem på Vena Skola har gått vidare till kvartsfinal i den klassiska radiotävlingen Vi i femman. Och på torsdag kväll är det dags för den första matchen i finalomgången, där man möter femman från Färjestadens skola.

Det är ett möte klassen sett fram emot länge. Inte minst Elsa Nilsson och Isak Wall som är uttagna till förstauppställningen, med Sofie Jonsson och Gustav Stenbäck som reserver.

Så här långt har klassen nerverna någorlunda under kontroll. 

– De börjar landa i det nu, säger klassläraren Mette Olesen Lind, men i måndags var det lite mer pirrigt. "Det är ju i den här veckan... " sa de. Men nu har de lugnat sig.'

De senaste veckorna har det varit fullt upp med förberedelser, där eleverna slutat allt vad nyheter som finns att få tag i. Från Lilla Aktuellt på tv till tidningar och radio. Allt för att uppdatera sig om vad som händer och sker.

– Fast vi har tittat på Lilla Aktuellt varje fredag sedan två år tillbaka, säger Mette Olesen Lind. 

Nytt däremot är det quiz med nutidsfrågor som läraren kör med eleverna lite nu och då för att testa kunskaperna.

– Vi har till och gått tillbaka och tittat på gamla Vi i femmantävlingar på tv och lyssnat till radiotävlingar, säger Mette Olesen Lind vidare, för att lära oss hur tävlingen fungerar.

Ett drömscenario, tycker klassen, är förstås att få möta Kristdala Skola i en finalmatch. Men så verkar det inte bli eftersom Kristdala förlorade mot Rinkabyholmsskolan 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om