Vena värdshus fortsätter växa

Mikael Hedberg och Elin Gunnarsson kan se tillbaka på ännu en fullbokad och intensiv sommar som ägare till Vena värdshus. Samtidigt blickar ägarparet framåt mot den kommande utökningen av antalet hotellrum.

Bakom Mikael Hedberg syns den del av Vena värdshus som kommer att ha fem nya hotellrum klara till sommaren 2024.

Bakom Mikael Hedberg syns den del av Vena värdshus som kommer att ha fem nya hotellrum klara till sommaren 2024.

Foto: Markus Danielsson

Vena2023-08-10 18:00

Elin Gunnarsson och Mikael Hedberg tog över driften av Vena värdshus under våren 2022. Sedan dess har det hänt en hel del med de lokaler som tidigare var ett traditionellt äldreboende.

– Vi har bland annat rustat upp receptionen och gett den ett lyft, säger Mikael Hedberg och visar upp den berörda delen av värdshuset samtidigt som en grupp gäster kommer förbi för att checka ut.

undefined
Bakom Mikael Hedberg syns den del av Vena värdshus som kommer att ha fem nya hotellrum klara till sommaren 2024.

Även värdshusets hotellrum och lägenheter har fräschats upp av den nuvarande ägarfamiljen. Mikael Hedberg berättar vidare att det fortfarande finns en del omfattande renoveringsjobb att göra innan ägarna är nöjda.

– Lagom till nästa sommar kommer vi att ha utökat boendet med fem nya hotellrum. De rummen hade vi gärna haft redan i år med tanke på hur hårt tryck det har varit med bokningar.

undefined
Receptionen på Vena värdshus har fått ett ansiktslyft sedan Mikael Hedberg och Elin Gunnarsson tog över anläggningen.

Hur är det att renovera och rusta upp ett gammalt omodernt och slitet ålderdomshem? Har allting gått enligt planen hittills?

– Nja, det har ju varit en del överraskningar längs vägen. Ibland har det dykt upp oväntade saker som man inte riktigt hade räknat med, säger Mikael Hedberg och Elin Gunnarsson nickar instämmande.

Vad händer när de fem nya rummen är klara? Är ni nöjda med verksamheten då?

– Det finns alltid ideér på vad man skulle kunna göra mer men att sedan verkligen göra det är en helt annan sak, säger Elin Gunnarsson.

Klart i nuläget är i alla fall att Vena värdshus inte kommer att återuppta den lunchservering som man lanserade i oktober 2022.

undefined
Mikael Hedberg säger att det i framtiden finns planer på trubadurkvällar på Vena värdshus men just nu är det renoveringen som prioriteras.

– Det finns inget underlag för luncher. Däremot har vi haft restaurangen öppen på kvällarna den här sommaren. Det kommer vi att ha nästa sommar också. Många av våra gäster är ändå inte här på dagtid men vill sedan ha något att äta på kvällen, fortsätter Elin Gunnarsson.

Mikael Hedberg berättar att det även finns planer på att arrangera olika aktiviteter i värdshusets pub och restaurangdel.

– Vi har bland annat pratat om trubadurkvällar men vi har inte riktigt hunnit med det ännu. Först måste vi bli klara med renoveringen, det är det allra viktigaste, säger han och visar sedan vägen bort mot den delen av värdshuset där de nya hotellrummen ska ställas i ordning.

– Rummen finns ju redan i grunden eftersom det är ett gammalt ålderdomshem. Vi gör det allra mesta av den här renoveringen på egen hand.

undefined
Ett av de nuvarande hotellrummen på Vena värdshus.
undefined
Lägenheterna på Vena värdshus har varit populära under de senaste två somrarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!