Snart får Vena ny affär • "Bara bygglovet vi väntar på"

"Samma dag som hag har bygglovet i min hand kommer jag att beställa en lastbil som lyfter butiken på plats."

Kurt Gustavsson och många Venabor med honom ser fram mot att den nya butiken ska komma på plats. Och det är inte så långt borta nu.

Kurt Gustavsson och många Venabor med honom ser fram mot att den nya butiken ska komma på plats. Och det är inte så långt borta nu.

Foto: Olof Carlson

Vena2021-08-29 13:00

Det säger entreprenören Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping, som räknar med att det kan ske ganska snart även om han inte kan säga något datum ännu.

Men i övrigt är allt klart, själva butiken är färdigbyggd och bara väntar på att köras till Vena och ställas upp. Butiken är byggd hos ett företag i Storebro. 

– Vi kommer att bygga den på grunden efter den gamla som stod där förut, säger Hampus Thorstensson, som också berättar att markarrendet är klart sedan någon vecka tillbaka.

– Så nu är det bara bygglovet vi väntar på, säger han. Och det kan vara en fråga om timmar, eller dagar.

När Venabutiken är klar, finns det möjligt för fler liknande satsningar?

– Just nu är det fullt fokus på Venabutiken, säger Hampus Thorstensson, men det är klart, visst snurrar det en del idéer i skallen. Men just nu är det Vena som är prioriterat.

Venabon Kurt Gustavsson har blivit något av kampgeneral för att få till en ny butik i samhället och han tycker det är väldigt positivt att det är på gång nu.

– Det är många som saknar Lifvsbutiken vi hade och det är många som frågar om inte den nya butiken kommer igång snart, säger han.

Han ser också den lokala kopplingen till Vimmerby som något positivt. 

– Det känns lite tryggare på det viset, säger han. 

Men han hade gärna sett att det skett snabbare. Innan folk fått vänja sig vid att åka iväg för att handla.

– Men, säger Gustafsson, vi har full förståelse för att Hampus haft fullt upp med campingen i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!