Musik och korv gav 5 000 till Musikhjälpen

Korvsupé, filmmusik – och 5 267 kronor i kontanter till Musikhjälpen. ”Jag är mycket nöjd”, säger Madelene K Askevik efter välgörenhetskonserten i Vena.

Eva-Karin Dahlberg med barnbarnet Emelinn Larsson, 1 år i famnen. Emelinn tycker att manskören låter lika bra i alla riktningar.

Eva-Karin Dahlberg med barnbarnet Emelinn Larsson, 1 år i famnen. Emelinn tycker att manskören låter lika bra i alla riktningar.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vena2019-11-23 12:00

Häromkvällen var det dags för tredje välgörenhetskonserten i Vena kyrka, med Vena församlingsråd som arrangör. All behållning från konserten går till Musikhjälpen, i år med tema ”Sex är inte ett vapen”.

– Allt blir enklare med ett tillgängligt verktyg som Musikhjälpen är. Man blir smärtsamt medveten om att den trygghet vi lever i inte är verkligheten överallt. Vi lever i en global värld och en global värld ger lokala problem, säger initiativtagare Madelene K Askevik.

I årets konsert medverkade tre körer, Vena Musikkår, Patricia Birgersson & Melker Djurstedt, Steso Songs, Vena Voice och Helena Lundborg Svensson & Conny Svensson. Och temat för musik och kvällens kluriga musikquiz var filmmusik. Här blev det en salig blandning med allt från Emil i Lönneberga till Rampljus, Fucking Åmål och Känn ingen sorg - till publikens jubel.

– Det här är inget man klarar själv, alla är med på tåget och det är en förutsättning för att det ska funka. Man känner sig helt uppfylld av engagemanget och den fantastiska musiken, säger Madelene.

Tidigare år har Venaborna dragit in drygt 30 000 kronor till Musikhjälpen. Hur mycket det blir i år återstår att se.

– Kvällen gav 5 267 kronor i kontanter. Hur mycket som swishats in vet jag inte förrän om några dagar och sedan är ju vår bössa till Musikhjälpen öppen länge. Drivkraften är inte att slå rekord. Varje krona är ett strå till stacken. Och vi fortsätter så länge folk verkar tycka att det är kul. 

Omkring 220 personer kom till konserten i Vena kyrka.
Omkring 220 personer kom till konserten i Vena kyrka.
Karta: Vena kyrka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!