Invigning i Vena "Det här har vi väntat på"

In i det sista pågick arbetet med att få butiken klar till invigningen. Målarfärgen hade knappt hunnit torka, Venaborna samlades vid sin nya, obemannade butik för att uppleva ett historiskt ögonblick.

Lars Rosander och Kurt Gustavsson hjälptes åt att klippa det röda bandet och förklara butiken invigd. Ett historiskt ögonblick efterlängtat av många Venabor.

Lars Rosander och Kurt Gustavsson hjälptes åt att klippa det röda bandet och förklara butiken invigd. Ett historiskt ögonblick efterlängtat av många Venabor.

Foto: Olof Carlson

Vena2021-09-15 18:30

– Vi har väntat på det här i ett halvår, sa Kurt Gustavsson som varit drivande frö att få till en butik igen. Och han får medhåll av flera andra Venabor som tidningen pratade med på plats.

De senaste två veckorna har det varit jobb nästan dygnet runt, för att hinna få allt klart i tid. Och det lyckades nästan.

– Det är lite smått som är kvar att göra, säger Hampus Thorstensson som driver butiken tillsammans med sambon Elisabeth Wolmeryd. 

– Det ska upp lite ytterbelysning och liknande.

undefined
En imponerade mängd varor fick plats, trots ett något begränsat utrymme. Ett välkommet tillskott i Vena, där det är en hel del på gång nu.

Det kom att bli en riktigt pampig invigning, med både bandklippning, trumpetfanfar och grillkorv. Trumpetandet blev en liten överraskning från Venamusikanten Kurt Snygg, som levererande en fanfar som underströk det högtidliga ögonblicket när Kurt Gustavsson och kommunalrådet Lars Rosander (C) klippte det röda bandet.

undefined
Så var det dags att öppna dörren och hälsa besökarna välkomna in.

Och när bandet väl var klippt och fanfaren klingat ut, var det många av invigningsgästerna som ville se vad som finns innanför väggarna. Och det var imponerade vad mycket varor som fått plats i det begränsade utrymmet. Många passade dessutom på att ladda ner de appar som behövs för att kunna handla i den obemannade butiken. 

Och visst blev det en del sålt också under invigningen. Hampus Thorstensson berättar den första kunden köpte både chips och godis.

– Det är en bra start, tyckte han. Nu startar vårt maratonlopp med att driva och utveckla butiken.

undefined
Elisabeth Wolmeryd med Leyton i famnen och Hampus Thorstensson är det som driver den obemannade butiken i Vena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!