Vena bygdegård får del i krisstödet – välkomna pengar

994 bygdegårdar runt om i landet får dela på drygt 20 miljoner kronor i krisstöd. En som får del i pengarna är Vena Bygdegård.

"Välkomna pengar" tycker Göran Henriksson, sekreterare i bygdegårdsföreningen. Vena Bygdegård är med och delar på de 20 miljoner som riksförbundet fördelar i krisstöd.

"Välkomna pengar" tycker Göran Henriksson, sekreterare i bygdegårdsföreningen. Vena Bygdegård är med och delar på de 20 miljoner som riksförbundet fördelar i krisstöd.

Foto: Olof Carlson

Vena2021-10-02 13:00

Bygdegårdarnas riksförbund har beviljat ett krisstöd på drygt 34 000 kronor.

– Det är välkomna pengar, säger Göran Henriksson, sekreterare i föreningen.

– Allting har ju blivit dyrare. Så pengarna går åt till el, vatten och annat.

Vena bygdegård har ändå förhållandevis klarat sig bra, som har skolan som fast hyresgäst.

– De är trångbodda på skolan så de använder lägenheten som personalutrymme och lärarrum, säger Henriksson.

Nu när restriktionerna lättats börjar det synas i bokningspärmen.

– Vi har faktiskt fått in en hel del bokningar framöver, det har börjat röra på sig igen och det är jätteroligt.

Vena Bygdegård fick krisstöd även i början på året. De allmänna samlingslokalerna i landet har haft det tufft överlag under pandemin. Totalt har regeringen anslagit 125 miljoner kronor för att stötta allmänna samlingslokaler. I en första omgång betalades det ut 30 miljoner i stöd till 1 035 bygdegårdar.

– Bygdegårdarna är en viktig resurs och för samhället som mötesplats för både privatpersoner och företag, säger förbundschefen i Bygdegårdarnas riksförbund Kenneth Lundmark i ett pressmeddelande, och det är fortsatt viktigt att de stöttas på olika sätt i dialog med kommun och region.

Men Vena bygdegård är inte ensamma om att få stöd. I vårt område finns följande bygdegårdar med listan: Frödinge Bygdegård 59 735, Locknevi Bygdegårdsförening 9 613, Ingatorps Bygdegårdsförening 10 826, Getterums Intresseförening 8 357.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!