Alla i personalen sjuka – fritids håller stängt

Fritids på Vena skola håller stängt torsdag och fredag. Anledningen är att alla i personalen är sjuka. Corona har slagit hårt mot skolan den senaste tiden.

Fritids i Vena har fått stänga på grund av sjukdom hos personalen. "Vi har inte hittat några vikarier att sätta in", säger rektor Louise Andersson. "Vi var tvungna att stänga torsdag och fredag."

Fritids i Vena har fått stänga på grund av sjukdom hos personalen. "Vi har inte hittat några vikarier att sätta in", säger rektor Louise Andersson. "Vi var tvungna att stänga torsdag och fredag."

Foto: Olof Carlson

Vena2022-02-10 10:15

– Det skulle ha varit 34 barn på fritids i dag (torsdag), men det är bara två. Vi håller öppet för barn, vars föräldrar har samhällsviktiga jobb, säger Louise Andersson.

– Hela personalen på fritids är sjuk och vi har inte kunnat hitta några vikarier. Det känns inte rätt vare sig för barnen eller verksamheten att hålla öppet när läget är som det är.

Så sent som på onsdagseftermiddagen togs ett delegationsbeslut om att stänga fritids resten av veckan av barn- och utbildningsnämndens nye ordförande Magnus Hultman (M).

Louise Andersson passar också att berömma föräldrarna som kunnat ställa om så snabbt, från ena dagen till den andra. Från en vanlig vardag, till att få hem barnen mitt på dagen.  

– De är värda en eloge som kunnat ställa om så snabbt, det är inte lätt. Barnen är ju på fritids för att föräldrarna jobbar, säger hon.

Vena skola har kämpat ett tag med hög frånvaro, framförallt hos personalen.

– Vi har friska barn, men sjuk personal, säger Louise Andersson.

– Det har varit ett ständigt pusslande för att få ihop det, kollegorna har tagit extra rastvakter och ställt upp på varandra fantastiskt. De har slitit hårt för att få det fungera, för barnens skull. Varenda dag. Så här långt har det fungerat på skolan. De är också värda en stor eloge.

Men på fritids höll det inte längre. Där var stängningen det alternativet som fanns kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om