Det driver henne i arbetet med Musikhjälpen

Årets tema på Musikhjälpen är "Sex är inte ett vapen". Med det budskapet hoppas Madelene K Askevik återigen kunna samla in en stor summa pengar i Vena.

Madelene K Askevik.

Madelene K Askevik.

Foto: Privat

Vena2019-11-19 12:00

Musikhjälpen har kommit att engagera Venaborna rejält. Så välgörenhetskonserten i kyrkan, med församlingen som arrangör, drar stadigt en stor publik.

Vid premiären samlades 31 400 kronor in medan bössan hölls öppen och ingen vågade riktigt tro på att summan skulle bli lika stor året efter. Den blev större, 32 218 kronor.

– Men, det viktigaste är inte att gå in med inställningen att vi ska slå fjolårets rekord, tillägger Madelene K Askevik, som är en av de ansvariga.

– Det ska inte vara drivkraften utan att vi samlas och får in pengar till ett bra ändamål. Allt är bättre än inget, det är så vi måste tänka.

På torsdag är det dags för årets konsert, som har filmtema. Medverkar gör musikkåren, manskören, Vena och Lönnberga kyrkokörer, Glädjekören, Vena Voice, Helena Lundborg Svensson och Conny Svensson, Patricia Birgersson och Melker Djurstedt och Steso Songs.

Det blir även musikquiz under kvällen.

– Inför varje år är jag nervös och undrar om det ska komma någon. Den frågan ställer jag mig fortfarande, det är inget man kan ta för givet, säger Madelene K Askevik. Vi är ju så matade med välgörenhet, att vi lätt stänger av om det känns för mycket. Därför känner jag att vi behöver hjälpa människor på traven, så de får upp ögonen för problemet och att vi kan vara en del och hjälpa.

Förra året startades över 600 000 engagemang runt om i landet, varav konserten i Vena var en. Tillsammans fick man in 50 550 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!