Butiken i Vena räddas - ny entreprenör tar över

Nu är det klart. Vena blir inte utan butik. En privat entreprenör kommer att etablera sig på orten.

Venaborna kommer att få en ny butik. En privat entreprenör har anmält sitt intresse för att etablera en ny butik på orten. Jättekul, tycker venabon Kurt Gustavsson.

Venaborna kommer att få en ny butik. En privat entreprenör har anmält sitt intresse för att etablera en ny butik på orten. Jättekul, tycker venabon Kurt Gustavsson.

Foto: OLOF CARLSON

Vena2021-04-01 09:23

– Det ska byggas en helt ny obemannad butik på samma plats som den nuvarande, berättar Kurt Gustavsson, som engagerat sig i kampen för butiken. 

Han är glad över att kampen har lyckats. På onsdagskvällen blev det klart att en ny entreprenör kommer att ta över som ortens handlare.

– Men entreprenören vill ha några dagar på sig, innan hen ger sig till känna, säger Kurt Gustavsson, det är en del detaljer som behöver ordnas först.

Som till exempel ett bygglov för den nya butiken och en del annat pappersarbete.

Precis som tidigare vill entreprenören skapa en obemannad butik i Vena. Och tanken är att den ska ligga på samma plats som den nuvarande.

– Så nu kan vi ringa till Lifvs och säga att de kan hämta sin låda, säger Kurt Gustavsson.

Tankarna är också att området kring butiken, Loflata som det kallas, ska bli ett centrum, en mötesplats i samhället där man har butiken inom bekvämt räckhåll. 

Den här kampen för butiken har på sitt sätt också blivit lite av en väckarklocka för Venaborna, som upptäckt att det just nu inte finns någon som driver Venafrågona i olika sammanhang. Men om allt går som det är tänkt, räknar Kurt Gustavsson med att det ska bildas en Sockenförening eller liknande som kan ta sig an frågor som berör Vena.

– Information kommer att gå ut nu i helgen, sedan får vi se om det finns ett intresse. En interimsstyrelse är tillsatt för att starta den här föreningen, säger Kurt Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!