Simone gjorde praktik i riksdagen

När det var dags för eleverna på samhällsvetenskapliga programmet att välja praktikplats såg Simone Waters sin chans. Nu har hon genomfört en veckas praktik hos riksdagsledamoten Jan R Andersson (M).

Under praktikveckan fick Simone bland annat träffa Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Under praktikveckan fick Simone bland annat träffa Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Foto: Privat

Västerviks kommun2019-11-29 15:56

– Jag har alltid varit intresserad av politik och velat jobba med politik. Den senaste tiden har jag velat bli politisk sekreterare. Och det tyckte jag verkar som ett väldigt intressant jobb och då sökte jag till riksdagen, säger Simone Waters som till vardags studerar på samhällsvetenskapliga programmet på Västerviks gymnasium.

Simone blev antagen och åkte till Stockholm och riksdagen under måndagen.

– Jan är en familjevän så det var en liten ingång där. 

Under veckan har Simone både fått känna på livet som riksdagsledamot och medverkat vid en rad aktuella frågor. Handledaren Jan R Andersson sitter till vardags i bland annat försvarsutskottet.

– Jag har fått göra allt från att träffa talmannen till att sitta i möte med Beatrice Ask och vara med på förhandlingar inom vissa försvarsfrågor. Jag fick också träffa Ulf Kristersson och få en inblick i vad som sker hos folkets främsta företrädare.

Simones praktikvecka kröntes med en skriftlig fråga till Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) angående demokratirörelsen i Kina. 

– Jag håller på med ett arbete i skolan och ska vara med på ett seminarium om Hong Kong. Jag berättade det för Jan som sa "Det är perfekt, då kan vi ju skriva en fråga till utrikesministern".

– Vi frågade hur hon har tänkt att Sverige ska göra för att Kina inte ska hota demokratin i Hong Kong.

Har det här stärkt planerna på att jobb med politik i framtiden?

– Verkligen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!