Youtubefamiljen på plats i Västervik

I två och ett halvt år har de lockat unga tittare på Youtube med sina videos. De har rest världen över men ger sig nu ut i Sverige, och andra stoppet på resan blev Västervik.

Resor och äventyr inspirerar familjen.

Resor och äventyr inspirerar familjen.

Foto: Ellinor Ljung

Västervik2019-06-17 16:30

Det hela började som en vilja att skapa ett "rörligt fotoalbum". Mamma Joanna berättar att det var när familjen, som går under namnet "The Swedish Family", började interagera med sina följare som deras Youtube-kanalen växte och blev till den tittarsuccé den är idag. Tillsammans med sina barn Alma och Harry reser hon och pappa Axel världen runt och filmar det de gör, något som över 164 000 prenumeranter följer. Genom att även skildra vardagliga ting hoppas familjen att de kan stötta andra föräldrar med situationer som kan kännas utmanande, som att gå till tandläkaren till exempel.

– Vi har fått jättemånga tack från personer som känt sig hjälpta, berättar Joanna.

Axel tycker att det bästa med det de gör är att få så mycket tid med barnen och att man får vara med om så mycket. Joanna har tidigare jobbat som TV-producent och säger att hon tycker om den stora friheten i att skapa innehåll, att hon inte längre har skyldigheter gentemot beställare som på produktionsbolag. Både hon och Axel, som är ingenjör, har sagt upp sig från sina tidigare jobb. Nu gör de ett samarbete där de besöker och filmar i svenska städer och de har just spenderat tre dagar i Västervik:

– Vi har aldrig varit här förut, men blev glatt överraskade!

Familjen planerar att komma tillbaka till Västervik i augusti för att träffa följare.

I maj kom familjen hem från en riktig långresa enligt följande rutt: Thailand, Nya Zeeland, Taiwan, Malaysia och Grekland.
I maj kom familjen hem från en riktig långresa enligt följande rutt: Thailand, Nya Zeeland, Taiwan, Malaysia och Grekland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!