Västervikspolitikerna sitter kvar

Sverker Thorén (L) och Akko Karlsson (MP) från Västervik har båda av regeringen fått förnyade förordnanden som vattendelegat. I mars håller Södra Östersjöns Vattendelegation möte i Västervik.

Sverker Thorén (L) har av regeringen fått förnyat förtroende ytterligare en period som vattendelegat...

Sverker Thorén (L) har av regeringen fått förnyat förtroende ytterligare en period som vattendelegat...

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2019-02-22 21:00

– Att få förnyat förtroende av regeringen att ännu en period få vara med och ta viktiga beslut för våra hav och vatten känns bra. Speciellt med tanke på att jag varit med länge i delegationen, och även varit kritisk och reserverat mig mot beslut jag ansett vara fel, säger Sverker Thorén, vattendelegat i Södra Östersjöns Vattendelegation.

Som den 19 mars faktiskt håller möte i just Västervik.

– Jag har särskilt lyft vattenfördröjande åtgärder och långsiktig vattenförsörjning i ett förändrat klimat i mitt arbete. Som ledamot i vattendelegationen får jag vara med och påverka det viktiga arbetet med att få till ett hållbart nyttjande av våra vattentillgångar, säger Akko Karlsson som verkar i ett regionalt perspektiv.

Frågorna lyfts dock även på nationell nivå tillsammans med övriga vattendelegationer.

Inom varje vattendistrikt, det finns fem i Sverige, finns en vattendelegation vilka utses av regeringen.

Delegaterna där är sakkunniga från länsstyrelser, kommuner, näringsliv och de politiska partierna.

Uppdraget är att se till att EU:s ramdirektiv för vatten, det så kallade Vattendirektivet som ska säkra vattenkvaliteten för alla som bor i Europa, blir verklighet.

Vattendelegaterna representerar sig själva, inte någon myndighet, organisation eller företag och ska tillsammans med sina kollegor i vattendelegationen leda vattenmyndigheten i viktiga frågor.

... liksom Akko Karlsson (MP).
... liksom Akko Karlsson (MP).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!