Upprörda känslor efter Postnords ändring

Högöhallen har avslutat sitt kontrakt med Postnord vilket leder till att en del postnummer nu ska behöva hämta ut sin post cirka sju kilometer från hemmet.

Här ska postförsändelser hämtas ut för en del av invånarna i södra Västervik

Här ska postförsändelser hämtas ut för en del av invånarna i södra Västervik

Foto: Andreas Johansson

Västervik2019-05-22 18:00

I tisdags fick en del av de invånare med postnummer 59352 och 59354 i Västervik ett informationskort från Postnord. I informationskortet meddelar Postnord att företagets kunder med postnummer 59352 och 59354 har fått ett nytt postombud ­– det nya postombudet blir Ica Maxi vid Ljunghedsvägen.

Någon som inte är nöjd med Postnords omorganisation är Kjell Westerlund, som även kontaktade oss kring utskicket. Westerlund menar på att det är orimligt att det ska vara ett sånt långt avstånd mellan där man bor och där posten nu ska hämtas ut.

– Visst, på sommaren finns det möjlighet att resa med cykel men hur tänker de sig att det ska gå när det inte är sommar? Alla har inte bil säger Westerlund.

Vi kontaktade Postnord kring förändringen och retail-områdeschef Annette Santner hade följande kommentar:

– Förändringen beror på att Coop Högö har avslutat sitt ombudskontrakt med Postnord.

Att folk kan vara missnöjda med omfördelningen förstår Santner men påpekar att de försökt göra det bästa av situationen.

Ytterligare förändringar för Postnords verksamhet i Västervik är att vänta i sommar. Som vi tidigare rapporterat så kommer söndagstömningen av brevlådor upphöra samtidigt som eftermiddagstömning endast kommer vara aktuellt för postlådan vid Albert Tengers Väg. Under juni kommer det sättas upp lappar på samtliga av Postnords lådor med information om de ändrade tömningstiderna.

Vi har sökt Coop Högö för en kommentar utan att lyckas.

Kjell Westerlund bekymras över Postnords omfördelning av postombud i kommunen.
Kjell Westerlund bekymras över Postnords omfördelning av postombud i kommunen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!