Tomtetätt i Västerviks centrum

Årets julmarknad blev en succé. Rotarys tomtetåg hjälpte till att dra folk till Stadsparken.

Roland Svahn och Hans-Åke Harrysson hade fullt upp med att servera korv till frusna och hungriga marknadsbesökare.

Roland Svahn och Hans-Åke Harrysson hade fullt upp med att servera korv till frusna och hungriga marknadsbesökare.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-12-15 19:33

– Nu börjar det lugna ner sig, säger Hans-Åke Harrysson, marknadsgeneral och tillika korvgubbe.

Det har hunnit bli lördagseftermiddag. Fortfarande har han och kollegan Roland Svahn en jämn ström av kunder som försöker värja sig mot decemberkylan med en grillad korv.

Allra mest myllrade det av folk i Stadsparken vid lunchtid. Marknadsarrangörerna tackar Rotary för en stor del av den publiktillströmningen.

– Deras tomtetåg var ett lyckokast, säger Hans-Åke Harrysson.

På Stora torget kunde sugna deltagare köpa tomtedräkt för att delta i tåget. Därefter tågade man genom centrum anförda av ett hästekipage och dragspelare. Total köpte ett 40-tal personer, både barn och äldre, tomtedräkt.

– Det kunde gott ha fått vara lite fler, men det var flera som gick med i tåget utan dräkt. Kanske tyckte man att det var pinsamt att gå i tomtedräkt, funderar Sven Oskarsson från Rotary i Västervik.

Tack vare sponsorer inbringade tåget 100 000 kronor, och i stadsparken fick deltagarna vara med i ett lotteri där alla barn var garanterade en vinst.

På julmarknaden fanns 26 knallar. Där fanns organisationer som Frälsningsarmén och Himlen är överskattad, som hjälper människor som drabbats av cancer, som samlade in pengar till välgörenhet. Men där fanns också tillfälle till shopping.

Hantverkaren Berit Gustavsson visade upp alster i tovad ull som sulor, kuddar och vättar. Det är tredje året som hon deltar i marknaden.

– Det har varit bra med folk i dag. Ungefär som tidigare år. Det är en lagom stor marknad.

Berit Gustavsson sålde hantverk i tovad ull.
Berit Gustavsson sålde hantverk i tovad ull.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!