Skridskodisco är lika med familjefest

För sjunde året i rad arrangerade Tjust Bandy skridskodisco på Tjustvallen i Gamleby, en minst sagt populär tillställning.

Till Tjust Bandys skridskodisco kommer gammal som ung.

Till Tjust Bandys skridskodisco kommer gammal som ung.

Foto: Lotta Gometz

Gamleby2019-02-20 22:00

Barn, ungdomar, mor- och farföräldrar – alla var där. Nåväl, inte alla kanske men många.

I fjol besökte närmare 900 personer sportlovets skridskodisco och uppskattningsvis var det inte färre besökare i år.

Strax före klockan sex på onsdagskvällen gick ett lämmeltåg av vinterklädda barn och vuxna från folkparkens parkering och upp till Tjustvallen.

Vid skridskobanan välkomnades de av kulörta lyktor, musik, eldar att värma sig vid och doften av kokt korv.

Majken Norell var en av dem som inte ville missa discot. Hon var ute på isen i god tid inna det officiella "startskottet" gick. Hon tränar bandy på Tjustvallen två gånger i veckan och just när vi kommer håller hon på att öva snabba inbromsningar.

På en bänk vid skridskobanans ena långsida sitter Ella Winkler, från Linköping. Hon får hjälp av morfar Bernth Norling att göra skridskosnörningen lite lösare. Just nu sitter den för hårt och det gör lite ont i fötterna.

Hon är och hälsar på mormor och morfar i Loftahammar på sportlovet och skridskodiscot vill hon inte missa.

– Jag har varit här en gång förut, med min syster, berättar hon.

Vid ett fikabord hittar vi Susanne Pettersson med barnbarnet Vincent Juthe i knät. Han är bara ett och ett halvt år men har redan provat på att stå på skridskorna en stund. Men nu är det dags för vila och fika. Kusinen Vilma, som är ett år äldre, har även hon åkt lite grand.

– Hon tycker att det är ganska kul, men minst lika roligt tycker hon nog att det är att titta på de större barnen, säger mamma Louise Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!