Så säger de om serveringsvagnen

Guldkant skulle kunna få ett preliminärt besked inom en till två veckor om det är möjligt att få bygglov, säger miljö- och byggnadsförvaltningens chef Ola Karlsson.

Ola Karlsson, miljö- och byggnadschef.

Ola Karlsson, miljö- och byggnadschef.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-11-06 18:00

Han satt visserligen inte själv med vid mötet med Guldkant, men säger att det budskap som kontoret gav var att om restaurangen kom in med mått på serveringsvagnen och en kort beskrivning av planerna så skulle man kunna ge ett förhandsbesked inom en eller två veckor.

– Då skulle vi kunna säga om det är värt att göra en formell ansökan.

Planen som ligger till grund för bygglovsbedömningen härstammar från 1927. Ola Karlsson törs inte säga om det finns några hinder i planen för en serveringsvagn av den storlek som Guldkant önskar.

– Men marken är planerad för torgverksamhet, så jag tror inte att en serveringsvagn är en omöjlighet.

Jonas Settlin har i sitt Facebookinlägg berättat att i värsta fall skulle ett bygglovsbesked kunna dröja till slutet av januari.

– Det tjänstemannen beskrev var "i värsta fall", om det skulle visa sig finnas omständigheter som gör att vi måste vända oss till politikerna, säger Ola Karlsson. Vi skulle givetvis göra vad vi kan för att det ska gå snabbare. Det bygger bland annat på när en ansökan kommer in.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!