LÄS MER: Kaliffa fick Västervik att gunga.

Det lokala bandet Kapten Haddox inledde årets festival under torsdagskvällen på den lilla scenen. Publiken, som beskrivits som något segstartad av försäljare, började bli fler och fler ju längre kvällen gick. När torsdagens dragplåster, Hultsfredsbandet Lifvens, satte i gång på den stora scenen kunde man konstatera att försäljarna hade rätt.

– Man kan lita på hojfolket, som utställaren Marie Trussell berättade under första dagen.

Artikelbild

| Kaliffa hade sällskap på scen av Hoffmaestros Jens Malmlöf.

Området framför scenen fylldes ju längre Lifvens höll igång.

– Hittills har allt varit bra. Det ser ut som vi ökat antalet deltagare jämfört med förra året, berättade Peter Gustafsson, arrangör, efter första kvällen.

På lördagen var det dags för årets stora artistbokning att presentera sig för hojpubliken. Reggaestjärnan Kaliffa äntrade scenen tillsammans med Hoffmaestros frontman Jens "Hoffa" Malmlöf. Många hade samlats i god tid framför scenen för att komma så nära stjärnan som möjligt.

– Är ni med? ropade duon till publiken.

Artikelbild

| "Helt seriöst, abow vad du är skön".

Kaliffa blandade både hip-hop och reggae, och hitlåten "Helt seriöst" fick publikvrålet att höjas ytterligare en dimension.

Flera försäljare berättade att antalet deltagare ökat ju längre helgen pågick.

Artikelbild

| Hojrock ökade antalet besökare jämfört med i fjol.

– Vi har haft närmare 3000 deltagare i år, det är en ökning jämfört med förra året. Det har varit väldigt mycket dagsbesökare, säkert 700 stycken, summerar Peter Gustafsson på söndagseftermiddagen.

Den traditionsenliga MC-kortegen lockade en stor mängd deltagare under lördagen.