Så gick första börsdagen

Västerviksbaserade företaget Inzile:s första dag på aktiemarknaden blev en positiv sådan. Nu fokuserar man på att utvecklas som företag.

Inzile har utvecklat en elbil, som bland andra logistikjätten Bring är intresserad av.

Inzile har utvecklat en elbil, som bland andra logistikjätten Bring är intresserad av.

Foto: Pressbild

Västervik2019-06-27 17:36

Inzile, företaget som grundades för 7 år sedan i Västervik och som ska satsa på att producera eldrivna arbetsfordon, hade under torsdagen sin första handelsdag som aktiebolag. Aktien hade på eftermiddagen stigit med 7,9 procent, vilket ägaren och VD:n Ragnar Åhgren är mycket nöjd med. Han säger att det hade varit jobbigt ifall kursen hade gått upp väldigt snabbt, då den kan gå ner igen lika kvickt. Första dagens uppgång anser han är bra.

Åhgren menar att börskursen är viktig för företaget och att de vill se att den hålls uppe, att det viktigaste är att man som företag har kapital. Han berättar även att det är viktigt för företaget att synas och att man nu fokuserar på att ta steget från utvecklingsfas till produktionsfas. Att ha en god kontakt med berörda parter gällande Inzile:s närvaro på börsen menar han är högst väsentligt:

– Investerarna ska veta vad vi håller på med, säger han, och poängterar att företaget ska jobba regelbundet med pressreleaser för att informera omgivningen.

Åhgren kommenterar att läget under hans första år i Västervik var nedslående med tanke på nerläggningen av den stora arbetsgivaren Electrolux. Han kände redan då att han ville starta upp något eget och skapa arbetstillfällen. Som huvudägare av Inzile har Ragnar Åhgren själv många aktier i bolaget, men han säger att det inte är något han fokuserar på. Istället ligger koncentrationen på företaget:

– Företaget ska blomstra, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!