Rykten om nedläggning oroar

Enligt interna listor som SVT tagit del av blir det bara två kontor i Kalmar län som blir kvar efter Arbetsförmedlingens planerade neddragningar. Uppgifterna dementerades snabbt. – Ryktesspridning sprider onödig oro, säger Lars Borgemo.

Lars Borgemo säger att ryktesspridning skapar oro, i en redan orolig tid.

Lars Borgemo säger att ryktesspridning skapar oro, i en redan orolig tid.

Foto: Andreas Johansson

Kalmar län2019-03-20 17:00

Det var både Dagens industri och SVT som först skrev om att neddragningarna kunde bli större än man först trott. Istället för att lägga ner de aviserade 130 kontoren varnade man från fackligt håll om att den faktiska siffran istället kunde bli 180 kontor.

Än är det inte klart vilka kontor som kommer att läggas ner.

Men enligt interna listor som SVT tagit del av skulle det i Kalmar län endast bli två kontor kvar efter neddragningarna, kontoret i Kalmar och det i Västervik. I vårt område skulle i så fall Oskarshamns kontor, Hultsfreds kontor och kontoret i Vimmerby försvinna, enligt SVT:s listor.

Men kontoret i Vimmerby har inte varit aktivt på flera år.

– Och det kan vara en indikation på kvaliteten i den här informationen, säger Lars Borgemo, som är chef för Arbetsförmedlingen i norra Kalmar län.

Han säger att uppgifterna till SVT inte stämmer.

– Nej, det stämmer inte. Det har lagts ett antal varsel och vi är inne i en process för att hantera det nu. Det här är ryktesspridning som så klart påverkar våra medarbetare negativt.

Han säger att stämningen på de olika kontoren som han är chef för är orolig.

– Ryktesspridning sprider onödig oro. Om man pratar på det personliga planet så är det så klart oroligt för våra medarbetare, man undrar ju om man ska bli uppsagt eller inte.

– Det är en oro som finns, och den är reell, alla kontor kommer inte att finnas kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!