Reglerna föräldrafälla för företagare

Var fjärde egenföretagare uppger att de har problem med Försäkringskassan. Och hela 39 procent av de svenska småföretagarna har inte varit föräldralediga. Nu kräver branschorganisationen ändrade regler.

Intyg om ett barns frånvaro till Försäkringskassan. Pappersvarianten.

Intyg om ett barns frånvaro till Försäkringskassan. Pappersvarianten.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Västervik2019-03-11 06:00

– Det som egenföretagarna är mest kritiska mot är att de betalar in pengar till ett välfärdssystem som man sedan inte kan använda. Egenföretagare är bara hemma om de verkligen måste, då är de ordentligt sjuka. När de är föräldralediga så kan de inte jobba samtidigt utan att riskera att förlora ersättningen. Men att vara egenföretagare fungerar inte så. Deras verksamhet kanske står och faller med dem som enskilda personer, säger Frida Boklund, regionchef för branschorganisationen Företagarna i Östergötland och Kalmar län.

Drygt 1 000 egenföretagare har svarat på enkäten ”Föräldrafällan”. Systemets grundfunktion är att man får ersättning när man till exempel är sjukskriven, vårdar sjukt barn eller är föräldraledig. Enligt Företagarna är det för fyrkantigt.

– Man borde underlätta för företagarna så att de kan jobba samtidigt som de är föräldralediga. Många löser det här ändå. Eftersom de vill vara med sina barn så får småbarnen helt enkelt följa med till jobbet.

Företagarna föreslår därför att systemet ska tillåta småföretagare att driva sin verksamhet samtidigt som de är föräldralediga. De vill också att det ska gå att dela med sig av sina föräldradagar till andra närstående, som mor- och farföräldrar. Därtill föreslår organisationen att staten ska utreda former för alternativa, privata trygghetssystem.

Förslaget om den så kallade familjeveckan, en extra föräldraledighet, beskriver Företagarna som ett hån.

– Det innebär bara ytterligare dagar som egenföretagare inte kan utnyttja, konstaterar Frida Boklund.

Samtidigt som den politiska viljan är att fler män ska ta ut sin föräldraledighet kan det vara så att manliga egenföretagare inte anser sig ha möjlighet att göra det.

– Cirka 24 procent av egenföretagarna är kvinnor, det är troligt att det finns många män som vill ta ut föräldradagar, men som väljer att fortsätta att arbeta.

I enkäten fick småföretagarna också svara på frågor om SGI, sjukpenninggrundande inkomst. Det visar sig att en fjärdedel av dem har haft problem med att få sin SGI fastställd. Skälet till detta har i huvudsak varit att försäkringskassan inte har godtagit företagarens inkomst, och att Försäkringskassan krävde oberoende intyg på inkomsten, vilket tog tid. Särskilt svårt är det att bedöma en framtida inkomst, eftersom egenföretagare inte alltid vet hur mycket de kommer att arbeta.

Frida Boklund. Regionchef Företagarna.
Frida Boklund. Regionchef Företagarna.
Företagarnas undersökning

Två av fem företagare (39 procent) med småbarn har inte varit föräldralediga med sina barn.

Två av tre företagare (65 procent) som de senaste fem åren haft barn i småbarnsålder som kvalificerat dem för föräldrapenning efterfrågar större flexibilitet för att kunna utföra vissa sysslor i företaget under föräldraledigheten.

Var fjärde företagare (25 procent) som vid sjukdom och föräldraledighet ansökt hos Försäkringskassan om att få sin sjukpenninggrundande inkomst fastställd har haft problem med detta. Det vanligaste är att Försäkringskassan inte har godkänt företagarens uppgifter om inkomst. Var femte företagare (20 procent) uppger också att Försäkringskassan krävt oberoende intyg för att kunna fastställa företagarens SGI.

Endast sju procent av företagare tycker att antalet föräldraledighetsdagar bör öka.

I Företagarnas undersökning är över hälften (54 procent) positiva till att själva bygga upp buffertar i sina företag och i gengäld minska, eller helt sluta att betala in egenavgifter/sociala avgifter.

Källa: Branschorganisationen Företagarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!