Pizzerior fick bra betyg vid test

Tolv av 13 pizzerior klarade sig utan anmärkning när kommunen kontrollerade deras kötthantering.

Att hantera kött kräver kunskap. Kommunen testade pizzeriornas rutiner.

Att hantera kött kräver kunskap. Kommunen testade pizzeriornas rutiner.

Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Västervik2019-06-19 20:39

Testet gjordes utan förvarning. Inspektören riktade in sig på hur pizzeriorna hanterar framförallt kebabkött.

Man tittade bland annat på vilka rutiner pizzeriorna hade för varmhållning, uppvärmning och nedkylning av köttet.

Den enda pizzeria som fick anmärkning gjorde fel vid uppvärmning av fryst kött. Pizzerian använde färdiglagat fruset kött, men använde utrustning som värmde för långsamt och som inte hettade upp tillräckligt.

Rapporten presenterades för miljö- och byggnadsnämnden på onsdagen:

– Att tolv av tretton får godkänt är bra, även om en anmärkning är en anmärkning för mycket, säger nämndens ordförande Ulf Jonsson (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!