Flera självporträtt pryder Agneta Frisks väggar, men även målningar av sagoväsen och djur. Hon målar i akryl, och måleriet sysslar hon med på heltid. För en tid sedan sade hon upp sig från jobbet som undersköterska, för att ta reda på vem hon själv var. För en knapp månad sedan kom hon in i vad hon beskriver som ett "flow", och då bestämde hon sig för att ha en sommarutställning.

– Tidigare har jag inte varit mogen för att ta emot folk, men nu känns det som att jag kan öppna upp, säger Agneta.

Det blev naturligt för henne att börja med konst tidigt då hennes pappa, Lennart Frisk, var aktiv konstnär. Hon har fått med sig mycket av hans naturskildrande inslag i det hon själv skapar.

Artikelbild

| Agneta Frisk ställer ut sin konst i helgen.

– Jag är intresserad av människors potential. Man begränsar sig så lätt idag, det är lätt att bli styrd av normer. Det är också därför jag målar mycket självporträtt; jag vill våga se mitt eget mörker, men även mitt ljus, berättar Agneta.

Hon förklarar att hon ibland inte vet hur en målning ska sluta, och att hon då kan släppa loss och mest måla med känsla. Agneta värjer sig inte för sina känslor:

– Inga sidor av en är fel. Samhället har exempelvis värderat att det är fel att vara arg, men det är en konstruktiv känsla, säger hon.

Vad inspirerar dig i ditt skapande?

– Naturen, och det naturliga i att vara människa. Man behöver inte göra om sig, man är bra som man är. Naturen är redan perfekt, och vi är en del av naturen, säger Agneta.

Agnetas utställning äger rum lördag 13/7 och söndag 14/7.