Daro Åström driver sedan ett år tillbaka Noor och Lara livs på Södra Varvsgatan i Västervik. Nu är det ännu en verksamhet som ska öppna upp. Den här gången tillsammans med Josef Hanif som har drivit biljardklubb i samma hus som Daros livsmedelsaffär.

– Vi kom fram till att starta restaurang i det som var biljardhall och vi ville öppna något som inte finns i Västervik, säger Daro Åström.

Valet föll på kolgrill där gästerna väljer från en kyldisk vad som ska läggas på grillgallret i en stor öppen spis.

Artikelbild

| Daro Åström och Josef Hanife ser fram emot att öppna sin nya restaurang Västerviks kolgrill.

– Det kan vara nötkött, kyckling, lax, lamm eller haloumi. Till det kan man välja till exempel ris, pommes eller vårt hembakade bröd, säger Josef Hanife.

Den öppna grillen är väl synlig och det är meningen att gästerna ska kunna se hur kockarna arbetar med grillningen. Utöver det grillade köttet och tillbehören kommer det även serveras olika smårätter.

Sedan oktober månad har det pågått ett intensivt arbete med att iordningställa lokalen som tar upp emot 120 gäster. Det har lagts nytt golv, grillen har murats, nytt kök har inretts och ventilation har installerats.

– Det har varit mycket arbete och det har tagit lite längre tid än vad vi hade tänkt. Det ska bli väldigt roligt att äntligen öppna, säger Daro Åström.

Artikelbild

| I grillen kommer kol att glöda både till lunch och kvällen. De nya krögarna gläds åt premiären efter nyåret.

Västerviks kolgrill kommer att servera lunch och hålla öppet kvällstid.

– Vissa kvällar ska vi ha trubadur eller rockband. Vi kommer även att visa sport på storbildsskärmen, säger Josef Hanife.