Nu drar författarkvällarna igång igen

Snart väntar höstens omgång av Onsdagsklubben på Erik Hultgrens bokhandel i Västervik. Först ut blir Anton Berg och Ida Andersen.

Karin Smirnoff är en de författare som besöker Onsdagsklubben under hösten. Hon har bland annat skrivit "Vi for upp med mor".

Karin Smirnoff är en de författare som besöker Onsdagsklubben under hösten. Hon har bland annat skrivit "Vi for upp med mor".

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Västervik2019-08-23 05:00

Det är nionde året som Malin och Fredrik Wall på Erik Hultgrens bokhandeln anordnar Onsdagsklubben. Efterfrågan är stor och ofta är det fullsatt på de cirka 65 platser, det varierar lite, som man har i bokhandeln under kvällarna.

– Det känns fortfarande jättekul, det är därför som vi fortsätter. Och så har vi en väldigt entusiastisk och hängiven publik, säger Malin Wall.

Fem besök blir det sammanlagt, plus en uppesittarkväll då man bland annat kommer att ge boktips till varandra.

De två författarna Anton Berg och Ida Andersen är först ut. Båda har en koppling till Småland. Anton Berg, som bland annat skrivit "De aderton" och har podcasten "Spår" är från Figeholm och låter faktiskt sin senaste bok avslutas i Tjust skärgård. Ida Andersen har skrivit flera böcker om den småländska landsbygden, senaste den historiska romanen "I oxögat".

– Det ska bli jättetrevligt att träffa båda dem. Jag ser fram mot alla besöken så klart och det ska bli extra spännande att träffa både Anna-Karin Palm och Karin Smirnoff.

Malin Wall säger att det inte är särskilt svårt att få författarna att komma till Västervik.

– Ofta går det väldigt bra, jag tror att vi har ett bra rykte, man vet att vi har en bra publik. Sen handlar det om att ta hand om dem väl. Det känns kul inför hösten, för oss är det kul att träffa alla de här författarna själva.

Onsdagsklubbens hösttermin inleds den 28:e augusti, den sista träffen är en tisdag, den 26:e november. Då kommer Viveca och Camilla Sten på författarbesök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!