Nära på rekord på bilbingo

Under måndagen stod bilar på rad på Örbäckens aktivitetsfält. Nummer ropades ut och bilhorn signalerade – det är IFK:s bilbingo.

Härifrån ropas nummer och vinster ut. Christian Jansson håller i mikrofonen.

Härifrån ropas nummer och vinster ut. Christian Jansson håller i mikrofonen.

Foto: Kristina Westring

Västervik2019-07-23 16:00

En timme innan Chistian Jansson, ordförande i IFK Västervik, greppar mikrofonen och startar den här måndagens bilbingo börjar bilar köra in på Örbäckens aktivitetsfält. Därefter anländer bilar från när och fjärran i en strid ström. De radas upp med nosen mot den röda lilla kuren där slumpgeneratorn är placerad. Rad, efter rad med lagom avstånd. Det råder ordning och reda. Prick klockan 18.45 drar spelet igång. I kväll kan det bli många vinnare, högsta vinsten ligger på flera tusen kronor och den som får jackpot, om nu någon vinner den, blir niotusen kronor rikare.

– I kväll är det cirka 175 bilar. Inte riktigt rekord, förra året hade vi en kväll med 190 stycken. Vi är 15 personer som arbetar ideellt varje gång, säger Christian Jansson.

Madelene Elb är en av fem rättare. Hennes uppgift är att springa till den bil vars signalhorn ljuder och rätta brickan. Är det vinst får vinnaren pengarna direkt.

I en Volvo i främsta raden sitter Tina Gustavsson från Västervik.

– Det är roligt att spela och vinner gör jag ibland. Sedan är det kul att träffas. Det är många jag känner som är här. Jag åker på alla bilbingo i Västervik, men även till Åtvidaberg, säger hon.

IFK Västervik har arrangerat bilbingo i sex år och det är 17 måndagar per säsong.

– De första åren hade vi mest ökning av deltagare, sedan har det legat på en ganska konstant nivå. Vi gör det här för att få in pengar till klubbens verksamhet, säger Christian Jansson.

Tina Gustavsson är en flitig besökare.
Tina Gustavsson är en flitig besökare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!