Lokalt företag tar över rikskedja

Släpvagnsuthyraren 24Rental i Västervik AB har funnits i snart fem år. Nu storsatsar Västerviksföretaget och tar över samtliga uthyrningsstationer i Sverige.

Jörgen Kalmerfjord, t v, är etableringschef i 24Rental i Västervik AB. Ragnar Åhgren är styrelseledamot och huvudägare.

Jörgen Kalmerfjord, t v, är etableringschef i 24Rental i Västervik AB. Ragnar Åhgren är styrelseledamot och huvudägare.

Foto: Foto: Kjell-Arne Karlsson

Västervik2019-04-26 18:00

Den 1 april förvärvade Västerviksföretaget franchisekonceptet 24Rental.se, inklusive digitala system.

– I och med köpet tar vi över ägandet av bokningssystem och samtliga hyrstationer i landet, säger etableringschef Jörgen Kalmerfjord i Västervik som berättar att allt ska styras från Västervik.

Västerviksföretaget äger och driver i dag själva tio stationer runt om i landet. Därtill finns sex stationer som drivs på licens.

– År 2023 ska antalet uthyrningsstationer runt om i landet ha ökat från 16 till 50. Vår ambition är att starta tre nya stationer per år, vilka vi sedan ska överlåta till franchisetagare. Nu närmast söker vi en franchisetagare till Vimmerby.

En person har redan nyanstälts i Västervik, för att sköta släpvagnsservicen. Dessutom avser man att från lokala företag köpa in bland annat en hel del it-tjänster samt enhetlig reklam till alla stationer i Sverige.

24Rental är landets enda släpvagnsuthyrare med ren självbetjäningstjänst, och man har som namnet antyder öppet dygnet runt. Med hjälp av körkort och betalkort hyr man önskad typ av släpvagn på ett par minuter. På sikt ska det gå att hyra även via en app.

– Vi kundanpassar utbudet så att vi vid exempelvis sjönära orter erbjuder flera båttrailers, och där det finns många ridhästar hyr ut hästtransportvagnar, säger Jörgen Kalmerfjord.

24 Rental i Västervik AB avser redan under våren starta tre nya stationer – i Åtvidaberg, Karlskrona och Helsingborg.

Släpvagnsuthyraren 24Rental i Västervik AB tar nu över kedjans samtliga statiuoner i Sverige.
Släpvagnsuthyraren 24Rental i Västervik AB tar nu över kedjans samtliga statiuoner i Sverige.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!