Lokal regissör pÄ den internationella arenan

Regissörsdrömmen gÄr i uppfyllelse nÀr Gamlebysonens minidokumentÀr gÄr upp pÄ vita duken internationellt.

Internationell premiÀr. HÀr har vi trion som i sommar ska visa upp sin minidokumentÀr pÄ den internationella filmarenan. FrÄn vÀnster: Viktor Merell, Marcus Ljung och Max Karlsson.

Internationell premiÀr. HÀr har vi trion som i sommar ska visa upp sin minidokumentÀr pÄ den internationella filmarenan. FrÄn vÀnster: Viktor Merell, Marcus Ljung och Max Karlsson.

Foto: Privat

Gamleby2019-07-16 09:00

Som en del i sitt examensarbete vid Linnéuniversitet gav Viktor Merell, ursprungligen frÄn Gamleby, och hans tvÄ klasskamrater, Max Karlsson och Marcus Ljung, sig ut pÄ en dokumentÀrresa lÀngs Sveriges vÀgar. Trion har samarbetat med filmproduktionens olika delar och Viktor Merell stÄr som producent för dokumentÀren. Nu, nÀstan ett Är efter den fÀrdigklippts, sÄ kommer dokumentÀren visas pÄ tvÄ internationella filmfestivaler. Nu i veckan bÀr det av till Island för Iceland Documentary Film Festival och i augusti vÀntar Scandinavian Film Festival i Helsingfors.

– Vi Ă€r ett kompakt team som jobbat med den hĂ€r produktionen. Vi har alla strĂ€vat mot samma mĂ„l och haft det roligt i arbetet. Sen har det varit mycket hĂ„rt jobb ocksĂ„, vi jobbade i princip dygnet runt med filmen i ett halvĂ„rs tid, sĂ€ger Viktor.

Kan du berÀtta lite om dokumentÀren?

– Ja, dokumentĂ€ren heter Caravan Dreaming och i den fĂ„r vi följa tvĂ„ personer som ger sig ut pĂ„ vĂ€garna för att se hur lĂ„ngt de kan fĂ„ lifta med sin gyllene husvagn, sĂ€ger Viktor Merell.

Viktor Merell fortsÀtter med att berÀtta att inspirationen till dokumentÀren kom ganska spontant dÄ han och hans vÀnner bestÀmde sig för att haka pÄ liftparet sÄ fort de nÄtts om nyheten kring parets projekt. Den ursprungliga handlingen för filmen var tÀnkt att följa liftarnas Àventyr i jakten pÄ den svenska vÀlviljan lÀngs landsvÀgarna. Snart tog handlingen en annan vÀg och i slutÀndan kretsar dokumentÀren mycket kring liftarnas relation till varandra.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!