Länge har det ryktats i staden om vad som ska hända i McDonalds gamla lokaler vid Fiskaretorget i Västervik. Nu kan vi berätta att det blir Elias Besheri, som är en av ägarna till Sahara, och Stefan Ågren, franschisetagare för Subway i bland annat Västervik, som tar över lokalerna tillsammans med sina familjer.

I måndags skrev de ett hyreskontrakt med Länsförsäkringar i Västervik, som äger lokalerna. Kontraktet sträcker sig över sju år.

Än så länge är ägarduon förtegna om exakt vad som ska bli av lokalerna, men klart är att det ska bli matservering.

Artikelbild

| Lokalerna vid Fiskaretorget i Västervik byggs om i detta nu. TIll våren verkar det som att det vankas matservering igen.

– Det vi kan säga i dagsläget är att det blir matservering i någon form. Men mer vill vi inte säga just nu, det återkommer vi till, säger Stefan Ågren.

Johan Pettersson är ekonomi- och finanschef på Länsförsäkringar i Västervik. Han säger att man har mängder av intressenter som velat hyra lokalerna, även franschisetagare från större restaurangkedjor har visat stort intresse. Men valet föll på lokala förmågor.

– Vi ville ha in duktiga, pålitliga och driftiga entreprenörer som vill satsa långsiktigt, det har vi fått nu, säger Johan Pettersson.

Han säger också att en viktig aspekt i beslutet var att lokalerna ska fortsätta vara tillgängliga för så många som möjligt.

– Vi vill att man ska kunna nå en så stor målgrupp som möjligt och att folk ska kunna röra sig i lokalerna och i området, vi vill ha liv i området.

Arbetet med lokalerna har redan påbörjats, enligt Johan Pettersson finns planer på att öppna under våren.