Klart: De ska leda årets Tjustgala

I september går den 18:e upplagan av näringslivsevenemanget Tjustgalan av stapeln.

Foto: Kristina Westring

Västervik2019-08-09 13:46

Årets Tjustgala leds av ny regi liksom ett nytt värdpar. Årets värdar är inga mindre än Marcus Gimerö och Linda Åhman. Båda två är kända profiler inom det lokala näringslivet där Marcus Grimerö arbetar som VD för Ankarsrum Kitchen och Linda Åhman driver Harrys i Västervik.

– Jag har själv besökt Tjustgalan tidigare år. Det känns jättekul att få vara med i sammanhanget på ett nytt sätt, säger Marcus Grimerö.

Han tycker att Tjustgalan är ett kul evenemang där man hyllar framgång bland det lokala näringslivet.

– Det är en del att planera i förväg, det blir en spännande resa fram till Tjustgalan, säger Marcus Grimerö.

– Att vara värd är både ett hedersamt uppdrag och en kul utmaning, säger Linda Åhman.

Åhman ingår i år i galans programgrupp som har en ny uppsättning till följd av att en av galans grundare, Jan B Frey, har valt att avstå som projektledare. De som har tagit över stafettpinnen från Frey är Jon Sjölander och Johan Heinz. Förutom Sjölander, Heinz och Åhman så ingår även Christos Sevlidis i den nya programgruppen.

– Alla vi som är med i programgruppen ser det som ett hedersuppdrag och vi kommer att arbeta med att föra vidare det som Frey byggde upp, säger Linda Åhman.

Samtidigt vill man utveckla galan och tänka på ett nytt sätt:

– Vi kunde kopiera föregående års galor rakt av då de har varit bra evenemang. Men vi känner att vi vill vrida upp nivån på galan och försöka förändra den. Framförallt vill vi locka fler unga företagare, säger Jon Sjölander och fortsätter:– Det är företagarnas kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!