Kalle Baah och Uno fullbordade festen

Kalle Baah och Uno Svenningsson fick publiken att gunga under Hojrocks sista kväll.

– Kom igen nu, vi ska få vattnet att gunga, sade  Pelle Johansson, sångare i Kalle Baah.

– Kom igen nu, vi ska få vattnet att gunga, sade Pelle Johansson, sångare i Kalle Baah.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2019-06-16 15:00

När det var dags för det svenska reggaebandet Kalle Baah att äntra festivalens stora scen svek inte hojpubliken. Vissa trängdes framför scenen för att komma så nära som möjligt, andra satt i brassestolar en bit bort för.

– Kom igen nu, vi ska få vattnet att gunga, sade bandets sångare Pelle Johansson.

Med välkända låtar som "Små svarta änglar", "Ugly Girls" och "You are my angel" fick de publiken att båda dansa och sjunga med. När sista låten var avklarad och bandet klev av scenen skrek publiken efter mer. Och den som hade koll på Kalle Baah kunde nog räkna ut att Skärblackas stolthet inte riktigt var klara. Ett par låtar senare tackade bandet för sig.

En av alla dansande mc-klubbar i publiken var Daca, Drivers Against Child Abuse, som på olika sätt hjälper och stöttar utsatta barn.

– Senaste gången jag var här var för säkert tio år sedan, när det fortfarande var ute på Gränsö. Men i år tycker jag det är jättebra, Kalle Baah var väldigt bra också, säger Carina "Cina" Rolf, Sweden Secretary i Daca.

Men artisten som "Cina" såg fram mest emot, och som troligtvis delades bland fler, var lördagens stora dragplåster Uno Svenningson.

– Honom gillar vi i Daca extra mycket eftersom han står bakom oss lite grann. Vi ska ha ett evenemang i Grythyttan senare i sommar där han ska spela, säger hon.

När klockan närmade sig 23 trängdes publiken framför scenen i väntan på den stora stjärnan, Uno Svenningson. Västervik var första stoppet för sommarturnén och förväntningarna var höga bland hojåkarna. Med sin gamla hit "Tro på varann" och den i sammanhanget nya "Slå!" vaggade han direkt in publiken i stämning. Med ett kärleksfullt publikhav framför sig stängde han årets Hojrock.

– Vi fick en magisk avslutning på Hojrock 2019. Det var två riktigt bra spelningar, säger Annika Källmark, marknadsansvarig på Västervik resort.

Kalle Baah
Kalle Baah
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!