Den colombianska fotografen och dokumentärfilmaren Carolina Navas Guiterres har under fyra veckors tid vistats i Gamleby.

Under vistelsen har hon arbetat med ett fotoprojekt som fortfarande inte är slutfört.

Inspirationen till projektet Carolina hon hämtat från en svensk fotografs arbete. Hon såg den svenske fotografens bilder på apatiska flyktingbarn. Bilderna var nominerade i fototävlingen World press photo och bilderna visades på en utställning i Colombia.

Artikelbild

| Den här bilden har Carolina Navas Guiterres fotograferat i Gamleby till sitt projekt som har arbetsnamnet "Glass box".

Carolina berördes av bilderna. Barnen låg i sina sängar helt orörliga.

– När jag kom till Gamleby hade jag dem i åtanke när jag började fotografera. Jag funderade på hur barnens drömmar såg ut och tänkte att mina vistelse i Gamleby kanske också var en dröm, säger Carolina Navas Guiterres.

Hon beskriver sitt projekt som psykologiskt, personligt och subjektivt.

Carolina har promenerat mycket under sina veckor i Gamleby och hon har fotograferat i eftermiddagsljus. Snön, vädret och landskapet har fungerat som metaforer i bildskapandet.

Artikelbild

| Carolina Navas Guiterres är förtjust i silon och hamnområdet och har bott nära hamnen under sin tid i byn.

Att vistas långt hemifrån i ett helt annat sammanhang menar hon har hjälpt henne att känna samhörighet med de apatiska barnen.

Carolina har ännu inte bestämt exakt vilka bilder hon ska använda sig av. Just nu lutar hon sig tillbaka och försöker sammanställa det hela.

Artikelbild

| Carolina Navas Guiterres arbetar som frilansfotograf hemma i Colombia. Hon har också arbetat som tv-redaktör för dokumentära tv-serier i hemlandet.

Det är den relativt nybildade föreningen Gamleby för fotografi som har bjudit hit Carolina Navas Guiterres. Hon tilldelades föreningens fotografstipendium i höstas. I vår kommer ytterligare en stipendiat, denna gång från Afrika.