Hemtjänsten bjöd på musik och våfflor

Tillfälle att träffas och roliga aktiviteter. Hemtjänstpersonalen i Gunnebo anordnar många aktiviteter för de äldre.

Ulla Nilsson, Gun Weidinger och Nore Norrbin var några av deltagarna.

Ulla Nilsson, Gun Weidinger och Nore Norrbin var några av deltagarna.

Foto: Karin Hertz

Gunnebo2019-02-16 13:00

Just den här fredagen träffas de äldre i Gunnebo kyrka. Ragge underhåller och snart är det dags för våfflor.

– Det är bra att komma tillsammans. På sommaren ordnar de utflykter och ibland är det bingo. Överhuvudtaget tycker jag att det är bra att de bryr sig, säger besökaren Gun Weidinger.

– Det är trevliga träffar, jag brukar vara med, säger Birgit Holmquist som sitter bredvid.

Hemtjänsten i Gunnebo försöker anordna aktiviteter två gånger i månaden.

– Det är viktigt, det är många som sitter ensamma, säger hemtjänstens Marianne Andersson som är aktivitetsombud.

Ytterligare några aktiviteter är inplanerade under våren, bland annat en resa till boendet Borghaga i Vimmerby där det finns ett varmt rum med sand och solstolar.

– VI ordnar också ett påskbord i kyrkan den 16 april. Då köper vi lite färdig mat och lagar en del. Det är uppskattat, säger Marianne Andersson.

Ett 40-tal personer är inskrivna hos hemtjänsten i Gunnebo och anställda är Marianne Andersson och ytterligare tolv kollegor. En del av de äldre har bara larm och behöver än så länge ingen hjälp av hemtjänsten.

– Träffarna är också ett bra sätt för de äldre att lära känna oss som jobbar inom hemtjänsten. Då vet de vilka vi är när de behöver hjälp, säger Marianne Andersson.

Just nu pågår byggnationen av ett särskilt boende i Gunnebo, i februari 2018 revs det gamla boendet Dalsgården. Det nya boendet är planerat att stå klart i november i år. Under den tid som det inte funnits ett boende i Gunnebo har hemtjänsten fått hålla till i Gunnebo kyrka och Gunnebo folkets hus när de anordnat aktiviteter.

I samband med dagens sammankomst i kyrkan får hemtjänstpersonalen hjälp av Svenska kyrkans Margareta Gabrielsson. Hon gräddar våfflor i det lilla köket.

– Jag har själv jobbat inom hemtjänsten, så på det här sättet träffar jag gamla arbetskompisar och många av de äldre känner jag igen, säger hon.

Ragge underhöll i Gunnebo kyrka på fredagen. Hemtjänsten arrangerade.
Ragge underhöll i Gunnebo kyrka på fredagen. Hemtjänsten arrangerade.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!