Här öppnar Guldkant det nya rörliga kaféet

I sommar förses Västerviks stadspark med en enklare servering. Det är entreprenörerna bakom restaurang Guldkant som står bakom satsningen.

Serveringsvagnen öppnar i samband med skolavslutningen och kommer att finnas på plats i stadsparken i minst sex veckors tid, förklarar Henrik Arkåsen.

Serveringsvagnen öppnar i samband med skolavslutningen och kommer att finnas på plats i stadsparken i minst sex veckors tid, förklarar Henrik Arkåsen.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2019-05-24 18:00

De placerar ut en serveringsvagn i parken – men det handlar inte om den vagn som gav upphov till en ganska intensiv debatt i höstas.

– Att det här blir verklighet i sommar är tack vare god hjälp från Västervik Framåt och kommunens företagslots Camilla Janbring, säger krögaren Henrik Arkåsen.

– Hon har hjälpt till att förbereda ärendet och har även hjälpt till i kontakterna med aktuella tjänstemän, förtydligar han och fortsätter:

– Vi har ju klagat lite på sistone men här är det på sin plats med beröm.

Påpekande kommer apropå Guldkants strandade förhandlingar med kommunen i höstas. Det gällde då den serveringsvagn som krögarduon Jonas Settlin och Henrik Arkåsen önskade placera på Grönsakstorget under sex veckors tid. Det visade sig bland annat att vagnen var två kvadratmeter för stor och krävde bygglov.

Nu blir det en serveringsvagn trots allt. Visserligen inte på Grönsakstorget men däremot i stadsparken, i anslutning till generationsparken.

– Jag har själv cyklat genom parken så många gånger och tyckt att det borde finnas någon form av servering här.

Det blir en enklare kafé- och mellanmålsservering för stadsparksbesökare och familjer som kanske tillbringar några timmar i generationsparken och behöver något lätt att äta, förklarar han.

Sommarjobbande ungdomar i åldern 15-17 år kommer att arbeta med vagnen.

– Den, och glasskiosken, kan bli ett första steg in i branschen för ungdomarna som arbetar här och kan fungera som en slags plantskola för oss.

Hur var det då med bygglov för serveringsvagnen den här gången?

– Den här gången har vi valt en annan, mindre vagn, säger Henrik Arkåsen.

Här, vid dammen, kommer serveringsvagnen att stå.
Här, vid dammen, kommer serveringsvagnen att stå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!