Det är restaurang Smaks ägare Raymond Hanna som står bakom satsningen. Brasseriet flyttar in i Hotell fängelset och får namnet Brasserie fängelset.

– Vi kommer att anställa 10 till 14 personer, säger Raymond Hanna, som i dag driver restaurang Smak, vilket han också kommer fortsätta med

– Jag fick idén när jag såg att hela fängelset var till salu. Mina nuvarande lokaler är för små, säger Raymond Hanna som kontaktade Hotell fängelsets fastighetsägare Kenth Carlsson och bad att få titta på lokalerna.

Artikelbild

| Hotell fängelsets Kenth Carlsson i samspråk med mannen som ska driva hotellets restaurang.

Väl på plats växte idén.

Planen är att hålla öppet sju dagar i veckan och servera frukost, lunch och middag. Alla bakverk och allt bröd kommer att bakas på plats.

– Vi kommer att satsa på mer "vuxen" afterwork för vinälskare på torsdagar. På söndagar kommer vi att satsa på en helhetsupplevelse för familjer, säger han och tillägger att han tycker att det saknas ett bra vinutbud i Västervik.

Raymond Hanna vill erbjuda sina gäster ett utbud som saknas i Västervik och han berättar att han även komponerar sina menyer med hänsyn till vad andra restauranger serverar.

Artikelbild

| Fastighetsägaren Kenth Carlsson är nöjd. Han har anställt en ny hotellchef samt skrivit avtal med en person som ska driva hotellets restaurang och frukostservering.

Han har redan planer inför sommaren och han ser många möjligheter till uteaktiviteter på rastgården och uteserveringen.

Raymond Hanna har ett hållbarhetstänkt och satsar på närproducerat, svenskt och ekologiska råvaror. Han menar att satsningen bidrar till att hans verksamhet växer.

Artikelbild

| Kenth Carlsson och Raymond Hanna pratar nycklar och förråd inför öppningen av restaurangen.

– Vi är nästan ensamma om att tänka hållbart och miljömedvetet inom restaurangbranschen i Västervik. Allmänheten är väl medveten om hållbarhet, säger han.

Fastighetsägaren Kenth Carlsson är mycket nöjd med sin nya hyresgäst och berättar att han ofta ätit lunch på Smak.

Artikelbild

| Om några dagar öppnar Raymond Hanna Brasserie fängelset i Hotell fängelsets lokaler. Fastighetsägaren Kenth Carlsson är nöjd.

– Han lagar fantastisk mat, säger han.