Full fart framåt för konstfestivalen

Efter ett öppet dialogmöte och fler bokade konstnärer börjar sommarens street art-festival i Västervik att ta form. Ännu finns chans att påverka innehållet.

Ana Maria Ortiz från Puerto Rico är en av konstnärerna som är klara för festivalen.

Ana Maria Ortiz från Puerto Rico är en av konstnärerna som är klara för festivalen.

Foto: Ana Maria Ortiz

Västervik2019-03-09 19:00

Projektledaren Albin Wiberg berättar att man nu har fler bokade konstnärer. De ska alla smycka varsin vägg på fastigheter runt om i Västervik under Bank! Västervik street art festival i slutet av augusti.

Konstnärerna kommer från olika delar av världen och har alla erfarenhet av monumentala målningar i offentlig miljö. Nu håller man på att matcha dessa med de fastighetsägare som anmält sitt intresse för att få sin fastighet förskönad.

– Vi har fått bra respons och många är väldigt peppade på det här. Vi vill att de här målningarna ska bli bestående och hoppas de får sitta kvar i minst tio år.

Ett öppet dialogmöte har också hållits, ett 30-tal personer kom och delade med sig av sina erfarenheter och önskningar.

– Det gick väldigt bra tycker jag. Vi fick idéer på bland annat att man kan projicera filmer på husfasader, så kallad guerillastickning och mycket annan gatukultur. Vi har också fått tillstånd att göra något roligt med flera kabelskåp.

Förhoppningen är att festivalen ska bli invånarnas egen, och konstnärer ska kunna hålla worskhops för barn och unga. Nu vill man ha in mer förslag och engagemang från hela kommunen.

– Vi vill fortfarande ha in förslag på spännande saker vi kan göra tillsammans, alla från dagis till äldreboenden kan höra av sig. Vi går också ut med ett "open call" till konstnärer som kan anmäla sitt intresse för att vara med. Man har hela mars månad på sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!