En till sjukhus efter kraftig brand

Larmet kom in till SOS klockan 08.09. Enligt inringaren skulle det det då lukta bränt i villan och finnas sotiga fönster på adressen.

När räddningstjänsten var framme på platsen brann det med öppna lågor och det man fick hjälpa en person samt en hund ur byggnaden.

När räddningstjänsten var framme på platsen brann det med öppna lågor och det man fick hjälpa en person samt en hund ur byggnaden.

Foto: Leif Pettersson

Västervik2019-09-02 08:27

Villan ska vara belägen i närheten av Stora Infartsvägen strax utanför centrala Västervik. När räddningstjänsten var framme på platsen brann det med öppna lågor och man fick hjälpa en person samt en hund ur byggnaden. Branden är släckt i nuläget efter en stor insats från räddningstjänsten.

– Vi är där med fyra fordon och har lyckats släcka det här, men det är kraftiga brandskador på byggnaden, säger Willy Vernersson, räddningsledare på räddningstjänsten.

Han uppger att branden ska ha startat på markplan i byggnaden men det är oklart vad som fattade eld. Vid 10:50 meddelade räddningstjänsten att de hade lämnat platsen och lämnade över till polisen att utföra en brandteknisk undersökning. Polisen meddelade att en man i 60-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans och ska ha fått lättare skador efter branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!