Under onsdagskvällen hölls en helt ny aktivitet för att informera om sommarjobb inom äldreomsorgen och omsorgen för funktionsnedsatta. I restaurang Nätet på Långrevsgatan var personal från olika enheter på plats och redo att berätta om hur det är att jobba inom omsorgen.

Lena Östrand arbetar inom hemtjänsten i Gunnebo. Hon säger att jobbet är roligt, varierande och hon trivs mycket bra. I omsorgen har hon jobbat i tre år och är på gång att utbilda sig till undersköterska.

Besökare till rekryteringskvällen välkomnas och får frågan om det är äldreomsorgen eller omsorgen för funktionsnedsatta de är intresserade av och lotsas därefter vidare till rätt person. Det är flera som fyller i blanketter och därigenom söker jobb. Några sätter sig vid datorn för att söka digitalt.

Artikelbild

| ”Ett jätteroligt och varierande jobb”, säger Lena Östrand som jobbar inom hemtjänsten i Gunnebo.

– Det här är ett sätt för oss att visa och berätta om arbetet. Det är ett socialt och stöttade jobb som ger mycket tillbaka, säger Tobias Lindvall, enhetschef för dagliga verksamheten Spektra.

Till sommaren söker socialförvaltningen flera hundra sommarvikarier.

– Det är många, men jag tror att vi kommer att klara det, säger Emma Säfström som är enhetschef för hemtjänstgrupp ett, Västervik söder.

Hon säger vidare att, inom hennes område, har flera börjat som sommarvikarier för att sedan få förlängd anställning.

Artikelbild

| Johanna Karlsson jobbar inom hemtjänsten och har nyligen utbildat sig till specialistundersköterska.

Vad säger ni till dem som undrar om det finns tillräckligt med tid för att ta hand om de äldre?

– Det finns tid. Det ser vi till att det gör.